GUGL KAŽE: Srbi su najkuratiji, nebeski narod, Turci, stoka...!

Kada na najvećem svetskom pretraživaču ukucate "Srbi su" ponuđeni odgovori su i "Turci, pametni, učitelji i ubice"... Ako ukucate "Srbija je" dobijate "velika tajna, zemlja koja se graniči sa samom sobom i naše blago"

  • 7

"Hrvati su izmet ljudskog roda", ako je verovati Guglu. Telegraf je za vas istraživao kako se Srbi kotiraju na najpoznatijem svetskom pretraživaču...?

Dakle, ako ukucate: "Srbi su" na Guglu, ponuđeni odgovori su: vredni, nebeski narod, najkuratiji, Turci, kao dabrovi, pametni, učitelji i ubice, vredan narod, stoka...

Daleko je bolja situacija kada se na engleskom ukuca: "Serbs are", jer se kao odg0vori nude: hard working (vredni, veliki radnici), good (dobri), tough (opasni, čvrsti), the best (najbolji), ali i jedna veoma čudna opcija - muslims  (muslimani)?

E, sad, ako ukucate "Srbija je"... dobićete odgovore poput: velika tajna, zemlja koja se graniči sa samom sobom i - naše blago. Ukucate li isti taj termin na engleskom rezultati su malo drugačiji: evil (zli), famous (slavni)  i jedan koji je nas posebno zbunio, a glasi - in which country (u kojoj zemlji).

(B. Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ntnr

    27. april 2012 | 15:16

    НЕ МОЖЕ СВАКО БИТИ СРБИН-ТО ЈЕ ЧАСТ И ПРИВИЛЕГИЈА!!! ХВАЛА ТИ БОЖЕ! ♥

  • Somebody

    27. april 2012 | 16:11

    Google izbacuje rezultate koji su filtrirani na temelju pojmova koji su se upisivali ranije, ali i na temelju lokacije s koje surfate preko IP adrese. Pojednostavljeno - nemaju svi iste rezultate. Ovaj članak govori puno više o njegovom autoru nego o Googleu.

  • AstroDream

    3. april 2012 | 14:43

    znanstvenik, procitaj drugu recenicu :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA