JEDINO SE NISMO SLAGALI OKO ZVEZDE I PARTIZANA: Komandant priča o pilotu heroju Omeru Mehiću

Komandant Miroslav Zečević je bio šokiran kada je čuo za pogibiju četvorice njegovih vojnika kojima je bio nadređeni. Mnoge trenutke proveli su zajedno a kada nisu pričali o vojnim zadacima teme bi im bile uglavnom - fudbalske

  • 3

- Jedini rivalitet između majora Omera Mehića i njegovih kolega bio je na liniji podele na partizanovce i zvezdaše, dok su kapetan Milovan Đukalić i zastavnik Nebojša Trajić  bili aktivni fudbaleri - priča njihov dugogodišnji komandant potpukovnik Miroslav Zečević.

Komandant je bio šokiran kada je čuo za smrt četvorice vojnika kojima je on bio nadređen i sa kojima je svaki dan bio u kontaktu. Mnoge trenutke proveli su zajedno a kada nisu pričali o vojnim zadacima teme bi im bile uglavnom - fudbalske

Major Mehić bio je najbolji u segmentu vazduhoplovstva i dodaje:

- On je bio apsolutni autoritet za srednji višenamenski helikopter i boljeg od njega nije bilo. Bio je veliki čovek i profesionalac. Svuda su kako kaže bili na istoj strani, a jedini rivalitet između njih je bio zbog Partizana i Zvezde. On je bio partizanovac, a ja zvezdaš. I uvek se provlači ta tema - priseća se Zečević.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

NAJTEŽA ODLUKA U ŽIVOTU PILOTA HEROJA: Evo šta je Omer Mehić morao da uradi 1992. godine

Zastavnik Nebojša Trajić vodio je računa o bezbednosti kolega. Komandant Zečević kaže da je bio ljudska gromada, koji se o helikopteru brinuo kao da su njegovi.

- Često sam morao da ga upozoravam da je napolju kiša, sneg i da to prevazilazi granice ljudskih moći i napora - objašnjava komandant.

I za kolegu Ivana Miladinovića kaže da je bio "svetla tačka" jedinice i neko ko je držao raspoloženje i moral u najtežim trenucima.

- Ivan je držao konce u svojim rukama, Bio je veliki šmeker i svojim šarmom i nastupom nas je dobijao na prvu loptu. Bavio se i padobranstvom što govori o njegovoj potrebi za prostorom - završava priču komandant Zečević o smrti njegovih kolega.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pamet u glavu

    16. mart 2015 | 14:05

    Večna slava ovom dobrom čoveku!

  • show

    16. mart 2015 | 14:56

    Ne moze da bude Omer a da ne navija za partizan...zao mi coveka i vecna mu slava

  • Mlada Sandra partizanKA

    16. mart 2015 | 14:56

    Partizanovac čim se zove Omer slava mu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA