VIDELA SAM VEST DA JE SLETEO, PA SAM MIRNA ZASPALA: Potresna ispovest supruge pilota heroja

Mislila sam da je sve u redu, dok mi sutradan ujutru nije zazvonio interfon. Kad sam ugledala Omerovog komandanta, sve mi je bilo jasno

  • 2

Slavica Mehić u petak uveče uzalud je čekala poruku svog supruga Omera da je bezbedno sleteo. Znajući da strepi nad svakim njegovim letom, Omer joj se redovno javljao, a tako je učinio i pre nego što je poleteo iz Raške. Poruka da je poleteo je stigla, ali ona da je uspešno sleteo neće nikada.

SRUŠIO SE VOJNI HELIKOPTER SA BOLESNOM BEBOM! Nezapamćena tragedija kod aerodroma Nikola Tesla (VIDEO)

- Ispratila sam ga u petak, kao i mnogo puta ranije, na dežurstvo u Batajnicu. Kada su krenule vesti da je sanitet s bebom iz Novog Pazara zaglavljen na Ibarskoj magistrali i da će je izvući vojni helikopter, znala sam da će on letetiU petak pred ponoć pojavila se vest da su sleteli u Beograd. Iako nije bilo poruke od Omera, malo umireni otišli smo na spavanje. Oko pola sedam izjutra zazvonio je interfon. Ugledala sam njegovog komandant Zečevića i ljude iz Ministarstva odbrane, i tada mi je sve bilo jasno.

SLAVA HEROJIMA SRBIJE: U Novom Pazaru sahranjeni Ljajić i Veselinović (VIDEO)

S pilotom koji je imao na stotine rizičnih letova bila je u braku 18 godina. Imaju dvoje dece, Davida (17), perspektivnog odbojkaša, člana juniorske reprezentacije Srbije, i Denisa (14). Omer se posebno ponosio sportskim uspesima starijeg sina.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

Mehići od pre četiri godina žive na Bulevaru vojvode Stepe, u novosadskom Novom naselju. Vest o tragediji duboko je potresla njihove komšije, ali i ceo Novi Sad. O pokojnom Omeru govore sve najlepše, uz napomenu da to nije iz kurtoazije.

- Omer nikada nije hteo da ističe svoj posao kao vredniji, iako je  bio teži od drugih. Bio je pre svega dobar čovek i komšija - kaže njegov komšija Dragan O.

Major Mehić je tokom službe spasao više od 1.000 ljudi. Prošao je sve, od instruktora letenja do vođe tima za spasavanje. Učestvovao je u spasavanju poplavljenih iz Obrenovca, a predvodio je i helikopterski ešalon na vojnoj paradi 16. oktobra u Beogradu.

- Mehić je bio i instruktor za obuku helikoptera u aeroklubu Tomislava Đorđevića u Bačkom Jarku, koji je s još jednim mladićem stradao u udesu aviona 11. oktobra prošle godine. Pilotirao je i u helikopterskoj nezgodi koja se završila padom helikoptera "gazela" u jezero Rusanda, kod Zrenjanina, maja 2008. godine. Helikopter novosadske "Ciklonizacije" pao je u mulj jezera i tada je Omer povređen, ali je preživeo. Ovaj put, nažalost, nije - kaže jedan od prijatelja pilota.

(Telgraf.rs/Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA