PUTINOVA ARMIJA OKUPIRALA ARKTIK: Pogledajte moć ruske vojske (VIDEO)

O ovome svedoči 38.000 vojnika, 41 brod, 15 podmornica i 110 aviona koji učestvuju u vojnoj vežbi i testiraju koliko brzo se snage mogu pomerati na velike razdaljine

Na hiljade ruskih vojnika je stavljeno u pripravnost, nakon što je Vladimir Putin naredio iznenadnu veliku vojnu vežbu kako bi testirao njihovu spremnost za borbu na Arktiku.

PRIPREMA ZA RAT? Putin iznenada naredio vojne vežbe, 38.000 vojnika maršira Rusijom!

O ovome svedoči i 38.000 vojnika, 41 brod, 15 podmornica i 110 aviona koji učestvuju u vojnoj vežbi i testiraju koliko brzo se snage mogu pomerati na velike razdaljine.

- Konstantno prisustvo na Arktiku i mogućnost da zaštiti interes države vojnim sredstvima smatra se sastavnim delom opšte politike koja garantuje za nacionalnu bezbednost - rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu.

Tokom ovih vežbi, mornarica će testirati svoju sposobnost pomoću neprijateljskih borbenih brodova, koji su imaginarni. Takođe, vojne bušilice su pokrenute širom zemlje, u kojima baza u Kirgistanu takođe učestvuje. Zbog ovakvih postupaka postoji veliko nezadovoljstvo u Kremlju.

Ruskim vojnicima, koji služe u teškom i nepristupačnom Arktiku, država će dodeliti nekretnine na Krimu ili na nekoj drugoj lokaciji u južnoj Rusiji. Oni se nalaze na toj teritoriji jer ostvaruju cilj pretenciozne Rusije da zauzme napuštene sovjetske položaje.

- Svi vojnici mogu da računaju na kvalitetan smeštaj u centralnim i južnim regionima Rusije - objavila je novinska agencija Interfaks.

Ministarstvo odbrane radi na tome da poveća životni standard za svoje vojnike pa im u tu svrhu nudi moderne stanove i povećanje plate. Na taj način želi da privuku što više kandidata za volontiranje u vojsci.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com, themoscowtimes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prosle godine

    16. mart 2015 | 17:10

    na plesu tenkova u Moskovskoj oblasti sam bio sa penzionisanim pukovnikom Sovjetske vojske koji je sluzbovao u Drezdenu. Tadasnja procena vojske je bila da im treba svega 48 sata da izbiju na Lamans. Gledajuci tada ta cuda od Ruskih tenkista poverovao sam u to, a sada jos vise verujem.

  • Beogradjanin

    16. mart 2015 | 17:05

    Rusija stiti svoje interese.

  • SRS

    16. mart 2015 | 18:46

    to brate PUTINE legendo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA