NASTAVLJA SE POTPUNO UNIŠTENJE: Džihadisti razorili hrišćansku crkvu! (VIDEO)

Radikalni islamisti su prefarbali ikonostas, polomili statue, a na ulaznim vratima su prefarbali jedan deo krstova i kačili svoje crne zastave

  • 8

Džihadisti su uništili hrišćansku crkvu u Mosulu, gradu u kom već nekoliko meseci vlada njihov kalifat. Građevina je uništena u potpunosti pod snagom ekstremista.

 

ONI UNIŠTAVAJU SVE ŠTO JE VREDNO I SVETO: Sravnili sa zemljom drevni grad! (VIDEO)

 

Pripadnici Islamske države su objavili isečke iz snimka koji prikazuje uništavanje hrišćanskih znamenitosti. Među prvim stvarima koje su uradili je skidanje krsta i kačenje svoje crne zastave.

 

Takođe, radikalni islamisti su prefarbali ikonostas, polomili statue, a na ulaznim vratima prefarbali jedan deo krstova.

 

Da podsetimo, to je samo još jedan u nizu vandalizama Islamske države u Mosulu, pošto su u decembru prošle godine spalili crkvu staru 1.800 godina. Pred njihovim naletom nisu sačuvane ni neke džamije.

 

 

Inače, u poslednje vreme džihadisti su se ustremili na uništavanje kulturnih dobara, a na njihovoj meti se našao i grob svrgnutog iračkog lidera Sadama Huseina u gradu Tikritu.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / Izvor: b92. net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA