ZBOG WHATSAPPA 70 UDARACA BIČEM: Poslala dečku sliku kako vozi, pa kažnjena batinama i mora da plati 630.000 dinara!

Žena je priznala da je "uvredila" muškarca nakon što se par posvađao preko aplikacije, ali je osporavala presudu suda. Diskusije na lokalnim društvenim mrežama upućuju da je žena navodno poslala muškarcu sliku sebe kako vozi na javnom mestu

  • 4

Sud u Saudijskoj Arabiji osudio ne jednu ženu na 70 udaraca bičem nakon što je proglašena krivom za "uvredu" zbog fotografije koju je poslala muškarcu preko aplikacije WhatsApp.

Osim bičevanja, 32-godišnjakinja dobila je i novčanu kaznu od gotovo 630.000 dinara, koja će biti kompenzacija muškarcu za "duševnu bol" koju je pretrpeo zbog uvrede koja je "naštetila njegovom ugledu", prenosi Gulf news.

Žena je priznala da je "uvredila" muškarca nakon što se par posvađao preko aplikacije, ali je osporavala presudu suda. Još uvijek nije poznato šta je pisalo u uvredljivoj poruci koja je izazvala svađu, ipak diskusije na lokalnim društvenim mrežama upućuju da je žena navodno poslala sliku sebe kako vozi na javnom mestu. Inače, ženama je u Saudijskoj Arabiji zabranjeno je da voze.

Slučaj je završio na sudu u Al Katifu, u saudijskoj Istočnoj provinciji, čije sudije često završavaju kao vesti širom sveta zbog svojih šokantnih odluka, čak i za uslove najvarvarskijeg svetskog pravosudnog sistema.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Zakoni Saudijske Arabije za "klevetanje ili nanošenje štete drugima" koristeći tehnološke uređaje predviđaju kaznu do godinu dana zatvora i novčanu kaznu do 15 miliona dinara.

Presuda je došla samo dan nakon što je drugi sudija dozvolio Saudijcu da se razvede od žene jer mu se nije svideo njen status na WhatsApp-u. Tokom suđenja navedeno je da je žena napisala: "Molim za dovoljno strpljenja da izdržim s tobom." U poruku je dodala i suprugove inicijale.

Žene u Saudijskoj Arabiji sve više koriste društvene mreže kako bi naglasile ili se čak poigravale s restriktivnim načinom života koji im je nametnut. Vlasti su uglavnom tolerisale takve kampanje, ali u poslednje vreme određuje vrlo nasilne kazne za sve žene koje se uključe.

Zamenik direktora Centra za razvoj porodice u Istočnoj provinciji, Khalid Al-Halibi, upozorio je da su "društvene mreže broj jedan razlog za razvod" u Saudijskoj Arabiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stefan

    18. mart 2015 | 22:25

    mozgovi bolesni....

  • Franklin

    18. mart 2015 | 23:36

    Slazem se da su bolesni mozgovi... ali isto tako su bolesni ljudi koji vole ljudsku krv prolivati, ratove, ljude koji ratuju, sve je to bolesno...

  • nessa

    19. mart 2015 | 14:42

    pogledajte samo tu lepotu i te zene u crnini na ulici...pa meni neko da zabrani da nosim sta hocu ili da mi namecu veru ratovao bih sa svima dok me ne utepaju..koliko moras biti operisan da ovo malo zivota provedes kao roblje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA