BEBA IZ HELIKOPTERA UGUŠILA SE MLEKOM: Nova saznanja o tragediji

Lekari tvrde da je dete nakon rođenja bilo zdravo, ali da je pušteno kući na insistiranje majke Fazile F, a da su je Ademovići po izlasku iz bolnice hranili kravljim mlekom i da se zato gušila

  • 7

Zaposleni na ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru odbacili su tvrdnje porodice Ademović, čija je beba stradala u padu helikoptera Vojske Srbije , da su odgovorni za loše stanje nastradalog novorođenčeta.

Lekari tvrde da je dete nakon rođenja bilo zdravo, ali da je pušteno kući na insistiranje majke Fazile F.

- Beba je na porođaju dobila ocenu 9 od 10, bila je potpuno zdrava. Tokom boravka u bolnici dete je svaki dan pregledano i praćeno, a u početku je bilo malo problema s dojenjem, što je normalno ako znamo da je majka prvorotka i veoma mlada. O svemu imamo dokumentaciju, koju možemo svima dati na uvid - kaže načelnik ovog odeljenja Nedžib Numanović.

Babice potvrđuju da je beba normalno sisala, a da je majka imala dovolno mleka.

BEBU NEKOLIKO PUTA VRAĆALI U ŽIVOT: Sve o tragediji pada vojnog helikoptera

- Pomagali smo joj prilikom dojenja i nije se žalila ni na šta. Ako je ona zvala porodicu i žalila se na naš odnos, zašto niko od rođaka nije došao da pita je li to tačno - kaže babica Evica Mojsilović za "Alo".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Lekari kažu da su Ademovići bebu hranili kravljim mlekom i pokazuju otpusnu listu sa dečjeg odeljenja od petka 13. marta.

PROKLETA SUDBINA: Stradala beba nekoliko puta izbegla smrt na putu za Beograd!

- Dete je tad primljeno zbog gušenja, bez disanja i kucanja srca. Reanimirano je i intubirano, a aspiracijom je iz pluća izvučeno mleko, pa je zaključeno da je to dovelo do gušenja. Osobe koje su dovele bebu su doktorima rekle da je hranjena kravljim mlekom, jer se majka ne snalazi s dojenjem - kaže Numanović.

Foto: Telegraf, freeimages.com/mcleod Foto: Telegraf, freeimages.com/mcleod

Fikreta i Metko Ademović, baba i deda stradale bebe, za bebino loše zdravstveno stanje okrivili su lekare i medicinske sestre s ginekologije. Oni su tvrdili da su bebu po dolasku kući hranili majčinim mlekom, ali da je ona bivala sve lošije.

- Znam kako se hrane bebe. Dete nije mokrilo, nije se praznilo, pa smo ga u petak odneli u bolnicu, gde su ga lekari oporavili i rešili da ga šalju dalje - kaže Fikreta.

Ona dodaje da će biti zahvalna lekarima i pilotima i da je duša boli zbog njihove pogibije.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    19. mart 2015 | 13:19

    Dete rodilo dete. Maloletnica trazila da izadje iz porodilista na sopstveni zahtev! Ko joj je potpisao otpusnu listu bez konsultacije sa njenim roditeljima. Na kraju hranili bebu kravljim mlekom, a svekrva "zna" kako se doji dete. "Krivi lekari, i onih nesrecnih sestoro divnih i hrabrih ljudi " sto su sa malim nesrecnikom poginulu! Ispada sto vise razmisljam da je zbog jedne ishitrene i sebicne odluke mlade majke stradalo sedmoro ljudi!?

  • Ja! :)

    19. mart 2015 | 14:18

    I sad kao krive medicinsko osoblje za smrt bebe,ja da sam vlast majku bi krivicno gonila zbog hranjenja bebe staru od par dana kravljim mlekom

  • 19.03.2015

    19. mart 2015 | 12:02

    Filtera nisi se snalazila sto se tiče dojenja, ali za druge stvari si se odlično snalazila. Drugo novorodjencetu se nedaje kravlje mleko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA