BEBU NEKOLIKO PUTA VRAĆALI U ŽIVOT: Sve o tragediji pada vojnog helikoptera

U koloni ispred Bogutovca čekali su sat i po, ali su onda odlučili da pokušaju da alternativnim pravcem, preko Kopaonika, dođu do Kragujevca. Međutim, ubrzo su ih obavestili da se upute za Rašku , gde su oko sat vremena čekali helikopter

  • 4

Elmedin Hadžiibrahimović, vozač ambulantnih kola, kaže da su u toku transporta bebe u nekoliko navrata stajali na putu kako bi lekari Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović reanimirali novorođenče. Netačne su informacije da su imali kiseonika samo za sat, već ga je bilo dovoljno. U Ušću su uzeli još jednu bocu "za svaki slučaj".

Vozač hitne pomoći kaže da je beba trebalo da bude transportovana u Kragujevac ali se odron kod Bogutovca desio desetak minuta pre nego što su stigli do tog mesto na Ibarskoj magistrali.

ODLETEO U SMRT UMESTO KOLEGE: Tragična sudbina doktora Dževada Ljajića!

- U koloni ispred Bogutovca smo čekali sat i po, ali smo onda odlučili da pokušamo da alternativnim pravcem, preko Kopaonika, dođemo do Kragujevca. Međutim, ubrzo su nas obavestili da se uputimo za Rašku , gde smo oko sat vremena čekali helikopter. Dževad i  Mićo su se s bebom ukrcali, a ja sam krenuo nazad  - priča Hadžiibrahimović.

- U toku puta sam nekoliko puta stajao kako bi Dževad i Miroslav reanimirali novorođenče - dodaje Hadžiibrahimović.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

NAJTEŽA ODLUKA U ŽIVOTU PILOTA HEROJA: Evo šta je Omer Mehić morao da uradi 1992. godine

U  selu Slatina kraj Novog Pazara beba je juče sahranjena.  Porodica Ademović je prethodno devojčicu staru pet dana nazvala Šahin, po dedi. Rođaci ove porodice zahvalili su lekarima novopazarske bolnice i pilotima Vojske Srbije na herojstvu pri spasavanju života bebe i uputili najdublje saučešće njihovim porodicama.

PROKLETA SUDBINA: Stradala beba nekoliko puta izbegla smrt na putu za Beograd!

- Molimo vas da nas razumete, nije nam lako i mi smo potreseni ovim stravičnim događajem i gubitkom života najmlađeg člana naše porodice. Znamo da su se lekari i piloti herojski poneli, hvala im na tome i žao nam je njihovih porodica, pogotovo njihove dece - rekao je rođak porodice Ademović.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA