Koliko će robije dobiti Luka Bojović saznaćemo uskoro, evo i kad!

Tužilaštvo za Luku Bojovića, Vladimira Milisavljevića, Miloša Simovića i Sretka Kalinića traži zatvorsku kaznu od 30 do 40 godina

  • 5

Presuda Luki Bojoviću, Milošu Simoviću, Sretku Kaliniću i Vladimiru Milisavljeviću koji su prema navodima optužnice učestvovali u tri ubistva koja su se tokom 2004. godine dogodila u Beogradu, biće izrečena 19. maja, pošto je danas pred Specijalnim sudom završeno iznošenje završnih reči. Sudskom veću danas su se osim advokata odbrane, obratila i dvojica optuženih koji su u zatvoru u Srbiji.

Sretko Kalinić, koji je ranije priznao da je učestvovao u likvidacijama a za učešće u njima optužio i ostalu trojicu i u završnoj reči ostao je pri istim tvrdnjama. Pojavljivanje pred sudom iskoristio je da Simovića i Bojovića optuži i za ubistva koja su današnjeg dana nerešena, odnosno zločine nad Ilijom Novovićem i Kujom Kriještorcem, kao i Ninoslavom Konstantinovićem, članom zemunskog klana koji je i dalje na poternici Interpola.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Tužilaštvo traži 30 do 40 godina za Luku Bojovića!

Optuženi Miloš Simović, sud je pozvao da ga kazni po zakonu, jer je svoju ulogu u neuspelom atentatu na Zorana Nedovića Šoka već priznao, ali je iskoristio priliku da kaže da to nije učinio svojevoljno već zbog toga što nije želeo da dopusti da u tome učestvuje njegov brat Aleksandar. On je rekao i a nikada nije imao lični interes da ubije bilo koga. Sretka Kalinića optužio je da je ubio i raskomadao Cvetka Simića u Hrvatskoj.

Adokati optuženih, prethodno su u potpunosti osporili navode optužnice uz obrazloženje da se ona ne zasniva ni na jednom dokazu, osim na iskazu optuženog Sretka Kalinića koji je, kako tvrde, lažno optužio Luku Bojovića jer je sa njim u lošim odnosima. Tužilaštvo je zatažilo da svi budu kažnjeni zatvorskim kaznama od 30. do 40 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA