SRBI VIŠE NEĆE DA RATUJU: Za nedelju dana predali gomilu naoružanja policiji!

Procenjuje se da u Srbiji ima više od 200.000 nelegalnog oružja, a pojedina istraživanja ukazuju da taj broj čak dostiže i 900.000

  • 14

Od početka legalizacije oružja, do 17. marta ove godine građani su Policijskim upravama podneli 168 zahteva za registraciju oružja. Najviše za lovačke karabine i lovačke puške.

U ove dve nedelje legalizovano je 44 komada oružja. Takođe, predato je 83 komada ručnog vatrenog oružja, od čega najviše pištolja i pušaka. Predato je i 5.112 komada municije.

Procenjuje se da u Srbiji ima više od 200.000 nelegalnog oružja, a pojedina istraživanja ukazuju da taj broj čak dostiže i 900.000.

Vlasnici oružja, fizička i pravna lica, mogu da predaju sve vrste oružja i municije najbližoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici.

Tokom zakonske legalizacije moguće je registrovati oružje za ličnu bezbednost, lovačko oružje i sportsko oružje za koje ne poseduju odobrenje MUP-a.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prema poslednjim podacima u Srbiji ima oko 1,2 miliona komada oružja u legalnom posedu građana.

Nije dozvoljeno da građani i privatna lica nabavljaju, drže i nose minsko-eksplozivna sredstva, automatsko kratko i dugo vatreno oružje, oružje skriveno u drugim predmetima i vatreno oružje sa prigušivačem pucnja.

Legalizacija oružja trajaće do 4. juna ove godine.

(Telegraf.rs / Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zemunac

    22. mart 2015 | 01:15

    Nabavili su novije, staro im ne treba vise. Mada, cini mi se, drzavni aparat zeli iz nekog veceg razloga da "na finjaka" razoruza stanovnisto! Boje se reakcije... "NEKA GA NEKA CUTI, LEBA NE TRAZI. KO ZNA..."

  • Ćao

    22. mart 2015 | 01:30

    Legaalizujte mariujanu

  • Rio

    22. mart 2015 | 12:39

    Ne postoji nelegalno oruzje,već nelegalno posjedovanje oruzja!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA