Među ovih 14 kandidata treba tražiti novog direktora RTS-a!

Prihvaćene su prijave Saše Mirkovića, Dragana Bujoševića, Aleksandra Crkvenjakova, Stanka Crnobrnje, Milana Nikolića, Branislava Guzine, Aleksandra Milutinovića, Sandre Keser, Dragana Đukića, Mladena Dražetina, Vilibalda Erića, Emina Golubovića, Dragana Karadžića i Aleksandra Avramovića. Otpali Slobodan Orlić, Miodrag Popov i Dejan Kralj

  • 34

Upravni odbor Radio-televizije Srbije juče je na javnoj sednici otvorio svih 26 prijava na konkurs za izbor novog generalnog direktora Javnog servisa.

Najzvučnija imena među pretendentima mestu Aleksandra Tijanića je predsednik SO Zaječar Saša Mirković, bivši direktor RTS Aleksandar Crkvenjakov, urednik emisije "Stav Srbije" i bivši glavni urednik "Politike" Dragan Bujošević, kao i reditelj Stanko Crnobrnja.

Kako je posle sednice saopšteno, od ukupno 26 pristiglo je devet potpunih prijava, a pet će ići na detaljnije provere. Čak 12 prijava je odmah u startu odbijeno jer su bile nepotpune.

Odbačene su prijave koje su podneli: Slobodan Orlić, Dejan Stanković Kralj, Aleksandar Kržavac, Predrag Maksimović, Filip Mladenović, Mioljub Krsmanović, Svetislav Nedeljković, Miloš Tanasković, Miodrag Popov, Igor Mihaić, Mihajlo Rabrenović i Zoran Kusovac.

KONKURS ZA DIREKTORA RTS-a: Devet prijava prihvaćeno, pet se proverava, dvanaest odbačeno

Predesednik UO RTS Zoran Popović kaže da će uslediti zakazivanje posebnih sastanaka s kandidatima. Direktor RTS-a biće poznat za 45 dana, a dokaze o iskustvu i rukovođenju moraće da dostave Stanko Crnobrnja, Saša Mirković, Mladen Dražetin, Branislav Guzina i Milan Nikolić.

- Svako od njih imaće deset minuta da ispriča svoj program i radno iskustvo. Provera biografija će u saradnji s pravnom službom trajati nekoliko dana, a izbor direktora bi trebalo da se završi u roku od 45 dana - izjavio je Popović i napomenuo da tek predstoji glasanje.

Da bi neko postao direktor RTS potrebno je da ga podrži najmanje šest od devet članova Upravnog odbora.

Foto: Printscreen/Youtube/Besttv Zajecar Foto: Printscreen/Youtube/Besttv Zajecar

Mirković i Crkvenjakov žele u RTS: Ovo su kandidati za novog direktora!

Jedan od kandidata, Saša Mirković, kaže da će, ukoliko uđe u uži izbor konkursa, odmah podneti ostavku na mesto predsednika SO Zaječar.

- U medijima sam gotovo ceo život. To je moj posao. Zato sam se i prijavio. S pozicije generalnog direktora RTS mogu da napravim dobar menadžment i kvalitetan produkcijski tim koji će od javnog servisa napraviti respektabilnu medijsku kuću koja će zarađivati novac - ističe Mirković.

Foto: S. Pikula Foto: S. Pikula

SRAMOTA: Vršio nuždu iza drveta, sad kandidat za direktora RTS-a! (VIDEO)

Na čelu RTS trenutno je vršilac dužnosti direktora Nikola Mirkov, koji je stupio na dužnost nakon iznenadne smrti Aleksandra Tijanića 28. oktobra 2013. godine.

Podsećamo, na konkurs za direktora RTS prijavilo se 26 kandidata, a ovo su imena onih čije su prijave prihvaćene: Saša Mirković, Dragan Bujošević, Aleksandar Crkvenjakov, Stanko Crnobrnja, Milan Nikolić, Branislav Guzina, Aleksandar Milutinović, Sandra Keser, Dragan Đukić, Mladen Dražetin, Vilibald Erić, Emin Golubović, Dragan Karadžić, Aleksandar Avramović.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciuk

    24. mart 2015 | 10:42

    Nema ni jednog da nije telic. Pa jel ima sanshe nekakve da zanimljivo urbani mladi ljudi dodju do izrazaja, ili mora ne kultura i teletina da vlada.

  • Borivoje

    24. mart 2015 | 14:00

    Ogromna je odgovorsnost koja nosi to radno mesto, Sasa Mirkovic je covek koji je njima dorastao.

  • cc cc

    24. mart 2015 | 10:56

    SAMO NE SPOMINJITE OVOG DEJANA KRALJA. ZAMISLITE TU SRAMOTU SRBIJE DA TAKAV BUDE DIREKTOR JEDNE TV KAO STO JE RTS. NE MOGU NI DA ZAMISLIM. DECKO JE BOLESTAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA