STRAVIČNE AVIONSKE NESREĆE: Ovo su svi padovi "Lufthanzinih" aviona!

Počevši od 1970. godine dogodilo se pet nesreća zajedno sa ovom koja se danas desila u oblasti Barselonet. U pitanju su padovi aviona u Keniji, Turskoj, Poljskoj, Saudijskoj Arabiji i Francuskoj

  • 0

Avion tipa Erbas A320 kompanije “Džerman vings” se srušio danas na jugu Francuske. Avion je leteo iz Barselone za Diseldorf. Sa radara se izgubio oko 9:39 časova. Ovo predstavlja još jednu u nizu avionskih nesreća kompanije Lufthansa u okviru koje posluje i "Džerman vings", ali je prvi pad aviona baš ove kompanije.

SRUŠIO SE AVION U FRANCUSKOJ: Poginulo 148 ljudi! (FOTO) (VIDEO)

(UŽIVO) PAD AVIONA U FRANCUSKOJ: Niko ne zna zašto se avion srušio! (LIVE STREAM) (FOTO) (VIDEO)

Naime, počevši od 1970. godine dogodilo se pet nesreća zajedno sa ovom. U  pitanju su padovi aviona u Keniji, Turskoj, Poljskoj, Saudijskoj Arabiji i Francuskoj.

1. KENIJA, NAJROBI - 1974. godine

Pre skoro 30 godina avion gorepomenute kompanije se srušio ubrzo nakon poletanja sa visine od 3.600 metara. U nesreći je poginulo 55 putnika i 4 članova posade!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

2. TURSKA, IZMIR - 1988. godine

U pitanju je bio varedni let iz Štutgarta koji se srušio pri sletanju na aerodrom u Izmiru. Uzrok nesreće je bila pogrešna upotreba navigacionih pomagala tokom pristupa. Svi članovi posade su preminuli zajedno sa 11 putnika.

(UŽIVO) PAD AVIONA U FRANCUSKOJ: Niko ne zna zašto se avion srušio! (LIVE STREAM) (FOTO) (VIDEO)

3. POLJSKA - 1993. godine

U ovoj nesreći su poginula 64 putnika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

4. SAUDIJSKA ARABIJA - 2010. godine

Avion je leteo na relaciji Frankfut - Saudijska Arabija kada je doživeo nesreću u kojoj su oba člana posade na svu sreću preživela.

Ove avionske nesreće nisu predstavljale fatalan događaj jer su bile teretni let bez putnika. Međutim, današnji pad aviona je potresao ceo svet zbog velikog broja putnika koji je izgubio život u stravičnoj nesreći.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

5. FRANCUSKA - 2015. godine

Avion tipa Erbas A320 kompanije “Džerman vings” se srušio danas na jugu Francuske. Avion je leteo iz Barselone za Diseldorf. Sa radara se izgubio oko 9:39 časova, prema navodima “Flajtradara24″. Predsednik Francuske Fransoa Oland je izjavio da ne očekuje da ima preživelih.

Printskrin: flightradar24.com, Tanjug/AP/dpa Printskrin: flightradar24.com, Tanjug/AP/dpa

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA