TUGA U GIMNAZIJI POSLE PADA AVIONA: Deca pale sveće i polažu cveće za svojih 16 nastradalih drugara (FOTO) (VIDEO)

Gradonačelnik nemačkog grada Halterna Bodo Klimpe je rekao da su ih roditelji zvali na mobilne telefone, ali da nisu uspeli da uspostave kontakt, pa da su prestrašeni pojurili u školu nakon informacije o nesreći

  • 3

Nemački grad Haltern, u Severnoj Rajni Vestfaliji (NRW), teško je pogođen avionskom nesrećom, a ispred gimnazije u tom gradiću položeno je cveće i zapaljene sveće za 16 učenika i dve učiteljice, koji su poginuli danas u avionskoj nesreći, javljaju nemački mediji.

(UŽIVO) PAD AVIONA U FRANCUSKOJ: Svuda su samo olupine i tela, pronađena crna kutija! (LIVE STREAM) (FOTO) (VIDEO)

Zamenik šefa vlade NRW Silvija Lerman potvrdila je da su se u avionu nalazili đaci desetog razreda gimnazije i dve učiteljice iz Halterna, koji su u okviru razmene đaka pohađali školu španskog jezika.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nemački mediji javljaju da su u tom gradu otvorene crkve i štab sa angažovanim psiholozima za pomoć porodicama nastradalih gimnazijalaca, koji su bili smešteni u jednom mestu, pored Barselone.

DA LI ĆE SE SAZNATI ISTINA? Pronađena crna kutija srušenog aviona!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Porodice španskih đaka su svoje goste iz Nemačke danas doveli na glavnu železničku stanicu, odakle su oni otišli za Barselonu....španski đaci su, takođe, u šoku... - prenose nemački mediji izjave iz Španije.

Kako javljaju mediji, šefica vlade pokrajine NRW Hanelore Kraft će sutra, zajedno sa kancelarkom Angelom Merkel otputovati na mesto nesreće u južnu Francusku, zbog tragedije u kojoj je stradalo 144 putnika i šest članova posade "erbasa A320" "Džermanvingsa", "ćerke firme" nemačke aviokompanije "Lufthanza".

Inače, stradali učenici su u Barselonu išli na razmenu kako bi učili španski. Gradonačelnik nemačkog grada Halterna Bodo Klimpe je rekao da su ih roditelji zvali na mobilne telefone, ali da nisu uspeli da uspostave kontakt, pa da su prestrašeni pojurili u školu nakon informacije o nesreći.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

OVDE SE SRUŠIO AVION: Snimak iz helikoptera će vas naježiti (VIDEO)

- Ovo je nacrnji dan u istoriji našeg grada - rekao je Klimpe.

Svi su znali da je trebalo da se učenici danas vrate. Prošle godine njihove kolege iz Španije su bile u Nemačkoj, a sada je na njima bio red da ih posete.

Nastava u toj školi je otkazana nakon vesti o padu aviona, a ponovno će biti uspostavljena sutra. Saučešće su uputili susedni gradovi. Građani pred školom ostavljaju cveće i sveće u počast poginulim učenicima i profesorima, javlja Rojters.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA