Požar u Kragujevcu, gori skladište na otvorenom! (FOTO) (VIDEO)

Vatrogascima je najveći problem je što na smetlištu ima guma, metala, i drugih materija koje gore na površini od oko 300 kvadratnih metara. Dodatne teškoće pravi i dalekovod, koji sa strujom snabdeva fabriku "Fijat“, kao i to što u obližnjoj ulici Pirotehničkog bataljona živi oko 50 porodica

  • 3

Danas u podne zapalilo se 300 kvadratnih metara deponije u fabričkom krugu kragujevačke Zastave. Reč je o mestu gde je lagerovana otpadna guma i sunđer, a debljina sloja otpada dostiže i dva metra. Neposredno kraj deponije su fabričke hale, iznad nje dalekovod, a na desetak metara prve kuće u naselju Beloševac.

Vatrogasci, njih 24, od podneva se bore sa vatrenom stihijom i kažu da će im trebati još sat ili dva da eliminišu vatru.

- Otežavajuća okolnost su nam vetar, isijavanje toplote i gust crni dim. Požar je već pod kontrolom, ali nije likvidiran. Biće za sat ili dva. Na terenu je šet specijalnih vatrogasnih vozila i 24 vatrogasaca spasilaca, kaže Nenad Milošević, komandant Vatrogasno- spasilačkog bataljona Kragujevac.

Okupljeni iz prvih kuća kraj deponije, za samo desetak metara od vatre kažu da se ovako nešto spremalo već dugo.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Kada je Zastava raščišćavana osle bombardovanja ovde su, nama kraj kuća, počeli da prave deponiju bacajući otpad iz fabrika. Sve je puno gume i sinđera. Ovde svakoga dana neka sirotinja prebira otpad tražeći metal da ga prodaju. Jutros sam videla vojicu. Dovoljno je bilo po ovom vetru da neko od njih baci pikavac i eto vatre. Malo pre podneva videli smo gust crni dim, a vatra je sve uhvatila za par minuta. Više pita smo pozivali nadležne da se pobrinu za ovaj užas, ali uzalud - kaže Jelica Stevanović koja živi preko puta deponije.

Vatrogascima je najveći problem je što na smetlištu ima guma, metala, i drugih materija koje gore na površini od oko 300 kvadratnih metara. Dodatne teškoće pravi i dalekovod, koji sa strujom snabdeva fabriku "Fijat“, kao i to što u obližnjoj ulici Pirotehničkog bataljona živi oko 50 porodica.

(M. Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deks

    26. mart 2015 | 15:28

    Gori i srbija pa nikom nista

  • Sofija

    28. mart 2015 | 11:45

    Jeste bio je dim...Ja živim u Kragujevcu...Kad sam se vraćala iz škole bila sam prva smena i videla sam dim i ja sam se uplašila šta je to bilo,pa je moja drugarica rekla "Mi će mo da otkrijemo šta to gori",a ja nisam mogla da idem jer živim blizu škole...Taj dim je bio do potoka.

  • Suza

    27. mart 2015 | 11:38

    U celom gradu se oseca nesnosan smrad, kako je ljudima u blizini ove deponije ne mogu ni da zamislim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA