ZBOG UBISTVA PROVALNIKA: Sašku Bogeskom preti 15 godina zatvora?

Ukoliko se tokom suđenja utvrdi da je krivično delo počinio iz nehata ili prilikom nužne samoodbrane, ono može biti prekvalifikovano u neko blaže ili se može dogoditi da Saško Bogeski (40) bude oslobođen odgovornosti

  • 76

Saško Bogeski (40) koji je 21. maja 2013. godine u svom domu u Zmajevičkoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo ubio provalnika Vladimira Manića, optužen je za ubistvo, preneli su mediji.

BOGESKI: Morao sam da branim porodicu!

- Viši sud u Beogradu 20. marta je doneo rešenje i time potvrdio optužnicu tužilaštva kojom se Bogeskom stavlja na teret izvršenje krivičnog dela ubistva. Protiv ovog rešenja stranke u postupku mogu uputiti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, zbog čega optužnica još uvek nije pravosnažno potvrđena - rekla je portparolka suda Tanja Koljenšić.

Za ovo delo, Šašku Bogeskom preti kazna zatvora do 15 godina.

- Ako tokom suđenja, koje treba da bude zakazano pošto optužnica stupi na pravnu snagu, bude dokazano da je krivično delo počinio iz nehata ili prilikom nužne samoodbrane, krivično delo koje mu se stavlja na teret može biti prekvalifikovano u neko blaže ili se može dogoditi da bude oslobođen odgovornosti - objasnio je izvor blizak slučaju.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    27. mart 2015 | 00:35

    Ja ne mogu da verujem sta citam! Da li je moguce da postoji ovakav zakon?! Da li je moguce da ti udje provalnik u kucu i da ti ne mozes da se odbranis na bilo koji i bilo kakav nacin?! Ako se ne promeni ovaj kretenski zakon i to sto pre i ako ovog coveka osude i dana zatvora onda stvarno treba da nestanemo kao nacija!

  • neshha

    27. mart 2015 | 00:55

    Obavezno,ali OBAVEZNO da se medijski isprati ovo sudjenje.Budu li osudili coveka to ce stvarno biti kraj ove nesrecne drzave!Sto veci pritisak javnosti bude,to je veca mogucnost da ovaj heroj bude oslobodjen!!!

  • FIONA

    27. mart 2015 | 00:56

    Za šta bree?Što PROVALNIKA nije dočekao pogačom i solju?!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA