OPET NAM PRETI SVINJSKI GRIP? Učenica iz Vranja zaražena smrtonosnim virusom H3N2!

Pacijenti oboleli od novog mutiranog gripa imaju kašalj, nagon na kijanje, zapušen nos, groznicu, glavobolju i natečene žlezde. Uzorci analizirani u laboratoriji beogradskog "Torlaka" potvrdili su sumnje da su dve žene iz Vranja obolele od svinjskog gripa

  • 2

Nalazi laboratorijske analize stručnjaka Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" iz Beograda potvrdili su da je učenica iz Vranja zaražena opasnim virusom gripa H3N2.

Pacijenti oboleli od novog mutiranog gripa imaju kašalj, nagon na kijanje, zapušen nos, groznicu, glavobolju i natečene žlezde. Uzorci analizirani u laboratoriji beogradskog "Torlaka" potvrdili su sumnje da su dve žene iz Vranja obolele od svinjskog gripa.

Na infektivnom odeljenju opšte bolnice Zdravstvenog centra u Vranju u martu je hospitalizovano 18 pacijenata zbog simptoma svinjskog gripa. Jedan oboleli pacijent iz Vranja nalazi se iz predostrožnosti na infektivnoj klinici u Nišu.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA