Posle 24 godine EPS prodao prve megavat-sate bez posrednika!

„EPS Trgovanje“ danas počelo da prodaje električnu energiju na mađarskoj berzi HUPX. Radom „EPS Trgovanja“ u Sloveniji, koja je članica Evropske unije, jača se pozicija EPS-a na regionalnom tržištu električne energije, trgovina električnom energijom biće efikasnija uz maksimizaciju profita i optimalno iskorišćenje proizvodnih resursa!

  • 4

Privredno društvo „EPS Trgovanje“, firma ćerka „Elektroprivrede Srbijeosnovano u Sloveniji, danas je počelo trgovinu električnom energijom na mađarskoj berzi HUPX („Hupeks“).

Posle 24 godine, EPS je danas prvi put direktno, odnosno bez posrednika, na berzi prodao električnu energiju, a tokom današnjeg trgovanja „EPS Trgovanje“ prodalo je 240 megavat-sati po današnjoj berzanskoj ceni od 43,66 evra po megavat-satu za proizvod „europeak“ (dnevna energija).

Radom „EPS Trgovanja“ u Sloveniji, koja je članica Evropske unije, jača se pozicija EPS-a na regionalnom tržištu električne energije, trgovina električnom energijom biće efikasnija uz maksimizaciju profita i optimalno iskorišćenje proizvodnih resursa.

Foto: eps.rs Foto: eps.rs

 

Firmom „EPS Trgovanje“ upravlja se iz Srbije iz sedišta EPS-a i osnivanjem firme u Sloveniji EPS-u je omogućena trgovina električnom energijom u Evropskoj uniji i time će biti veoma olakšana i trgovina u regionu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salee

    1. april 2015 | 18:05

    Sto nama ne prodaju po toj ceni? Ja za 600 kW placam toliko u Srbiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA