Miloš Vujanić dobio 4 godine zatvora i kaznu od 17 miliona evra!

Kriminalna grupa kojoj Vujanić pripada otvarala je fantomske firme na imena raznih beskućnika i proneverila novac nekoliko telekomunikacionih preduzeća

  • 8

Državljanin Srbije Miloš Vujanić osuđen je na četiri godine zatvora i novčanu kaznu od 17 miliona dolara zbog sajber kriminala. On je uhapšen u Francuskoj 2012. godine, u aprilu prošle godine je isporučen američkoj saveznoj državi Teksas.

Vujanić je deo organizovane kriminalne grupe koja broji oko 20 ljudi. Oni su otvarali fantomske firme na imena beskućnika, koji su proneverili novac nekoliko telkomunikacionih preduzeća.

SVE O ISTORIJSKOJ PLJAČKI HAKERA: Ovako su preko svetskih banaka ukrali 900 miliona evra! (VIDEO)

Vođe kriminalne grupe, Metju Simpson, Nejtan Šafer i Majkl Fokner osuđeni su na ukupno 79 godina zatvora koji su od raznih kompanija nelegalno preuzeli više od 20 miliona dolara.

Simpson je kao prvooptuženi osuđen na 40 godina zatvora i novčanu kaznu od 17.6 miliona dolara, Fokner je dobio kaznu od 30 godina i 18.2 miliona dolara, a Šafer će iza rešetaka provesti 9 godina i platiti 3.3 miliona dolara.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.Zoki

    2. april 2015 | 20:54

    To su kazne !

  • cox

    2. april 2015 | 18:37

    samo da se kazna ne placa iz budzeta ko prosli put

  • Soni

    2. april 2015 | 17:01

    Hahahaha. Pa da li je ovo moguce, ili je ovo prvoaprilska sala. Pa ovaj decko je bio jedan od najboljih nasih kosarkasa. Zar on nije zaradio dovoljno novca u karijeri. Sta mu ovo treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA