IZNUĐIVALI 180.000 EVRA: Policajac svom kolegi odavao službene tajne

Postoje osnovi sumnje da je S. S. na zahtev drugoosumnjičenog, protiv koga je podneta krivična prijava u redovnom postupku, za vreme obavljanja redovnih poslova i zadataka iskoristio službeni položaj i naložio drugom policijskom službeniku da obavi detaljne provere za oštećenog

  • 0

Sektor unutrašnje kontrole MUP Srbije uhapsio je policijskog službenika S. S. (36), zbog postojanja osnova sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, jer je suprotno zakonu podatke oštećenog dao drugoosumnjičenom, takođe policijskom službeniku.

Kako je saopštio MUP, postoje osnovi sumnje da je S. S. na zahtev drugoosumnjičenog, protiv koga je podneta krivična prijava u redovnom postupku, za vreme obavljanja redovnih poslova i zadataka iskoristio službeni položaj i naložio drugom policijskom službeniku da obavi detaljne provere za oštećenog .

Po dobijanju tih informacija, osumnjičeni S. S. je podatke, suprotno zakonu o zaštiti podataka ličnosti i Obavezne instrukcije o pravilima i postupcima u korišćenju informacionog sistema MUP-a, predao drugoosumnjičenom.

Drugoosumnjičeni je, kako se sumnja, podstrekivao S. S. da prekorači granice službenog ovlašćenja, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, tako što bi od oštećenog iznudio 180.000 evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA