TRAGEDIJA PORODICE STOJANOVIĆ: Kuća im potonula, sad svi moraju da se isele, A NEMAJU GDE!

"Šta ću dalje, ne znam. Ako neko moze da pomogne neka pomogne, ako ne može, ne znam šta ću", kaže Dragiša koji ima 67 godina i u kući živi sa suprugom, ćerkom, zetom i unukom

  • 3

Kuća porodice Stojanović u Gornjoj Sabanti kod Kragujevca potonula je 40 centimetara i isto toliko se i pomerila, a u gradskom Sekretarijatu za vanredne situacije kažu da je, u ovom trenutku, to najveći problem izazvan padavinama i klizištima, kao i da je doneto rešenje o iseljavanju.

Vlasnik kuće Dragiša Stojanović rekao je Tanjugu da je kuću izgradio na placu oca i dede, na kojem nikada nije bilo klizišta.

Prema njegovim rečima, klizište se pojavilo posle martovskog snega i to tako što je zemlja prvo ispucala u dvorištu i voćnjaku, a onda je i kuća počela da se pomera i da tone.

"Šta ću dalje, ne znam. Ako neko moze da pomogne neka pomogne, ako ne može, ne znam šta ću", kaže Dragiša koji ima 67 godina i u kući živi sa suprugom Radmilom penzionerkom, ćerkom, zetom i unukom, od kojih niko nije zaposlen.

Foto: Ilustracija / Tanjug/Milojko Marković Foto: Ilustracija / Tanjug/Milojko Marković

Dragiša naglašava da je kuću gradio po projektnoj dokumentaciji, poštujući propise.

"Ovo što se desilo jeste viša sila, a ja odavde nemam gde", kaže Dragiša, penzioner i nekadašnji radnik u fabrici "Filip Kljajić".

Od potonuća i pomeranja kuće naprsli su zidovi što je vidljivo kako spolja tako i u unutrašnjosti kuće, a Radmila, kroz suze, govori da ne može noću da spava, da pije lekove za smirenje zato što joj kuća tone.

Umesto, kako kaže, da kao penzioner posle godina rada i sticanja uživa u životu, ona mora da se seli, a nema kud.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cveki

    6. april 2015 | 15:51

    pojedini funkcioneri imaju tolika primanja da bi njihova jedna plata resila vas problem

  • igo

    6. april 2015 | 16:56

    Da li neko kontaktirao socijalnu sluzbu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA