Nijedna žena ubica u Srbiji ne leži maksimalnu zatvorsku kaznu. Evo i zašto!

Za najmonstruozniji zločin, ubistvo svoje trogodišnje ćerkice, osuđena je Ana Filipović iz Beograda, dok je njenom ljubavniku Mališi Jevtoviću izrečena maksimalna kazna

  • 8

Nakon odluke Apelacionog suda da Oliveri Krsmanić kazna sa 40 godina bude smanjena na 15 godina zatvora u Srbiji nema žena osuđenih na maksimalnu robiju.

Posle tog smanjenja, među pripadnicama nežnijeg pola najdužu kaznu u srpskom zatvoru moraće da odsluži Ana Filipović koja je osuđena na 37 godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje trogodišnje ćerkice Katarine Janković.

Na novoj listi druga po kazni na koju je osuđena je Magdalena Balać, ali nju od tri i po decenije boravka u zatvoru “Zabela” ”štiti” to što je državljanka Bosne i Hercegovine koja ne izručuje svoje državljane. “Bronzana” je Nataša Petrović, koja na slobodi čeka pravosnažnost presude po kojoj je na 30 godina zatvora osuđena zbog podstrekavanja na ubistvo muža, pišu "24 sata".

Za najmonstruozniji zločin, ubistvo svoje trogodišnje ćerkice, osuđena je Ana Filipović iz Beograda, dok je njenom ljubavniku Mališi Jevtoviću izrečena maksimalna kazna.

Foto-ilustracija: Profimedia/Fancy Foto-ilustracija: Profimedia/Fancy

 

Visoke kazne sudija je obrazložio time da je “dete trpelo svirepo maltretiranje, da je imalo više od 50 teških povreda po telu, a da su povrede nanete rukama, nogama i polnim organom”.

Jevtović je bio svestan svog dela, a Filipovićeva mu je u tome sa umišljajem pomogla, utvrdio je sud, navodeći da ga je “puštala da ide sa njenom ćerkom sam u šumu i prikrivala povrede koje je devojčici nanosio i tragove”.

Jevtović je Katarinu u Zvezdarskoj šumi silovao i tukao i zadao joj povrede od kojih je preminula, dok je majka čuvala stražu. Oni su sutradan devojčicu u modricama i besvesnom stanju dovezli u bolnicu i lekarima rekli da je pala sa kreveta.

Magdalena Balać zahvaljujući državljanstvu BiH izmiče pravdi u Srbiji. Ovde je osuđena na 35 godina zatvora zbog ubistva Bratislava Manojlovića (42) i njegove supruge Gorice Stanković (40) iz Aleksinca.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

 

Hladnokrvno je ušla u njihov dom, pucala i ubila Manojlovića, a njegovoj supruzi nanela smrtonosne povrede. Zločin je izvršila iz koristoljublja i pobegla u rodnu BiH. Po poternici Srbije bila je uhapšena u Šamcu, ali je puštena kada je utvrđeno da je državljanka BiH, jer pravosuđe ove zemlje ne izručuje svoje građane.

Beograđanka Nataša Petrović je pred Višim sudom u Beogradu osuđena na 30 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo supruga Nenada Petrovića (45) u aprilu 2007. godine, i na slobodi čeka pravosnažnost presude.

U pritvoru je provela sedam godina. Za Nenadovo ubistvo na, takođe, 30 godina zatvora osuđen je Nenad Barači (53), nekadašnji policajac Jedinice za protivdiverzionu zaštitu Policijske brigade SUP Beograd.

Iako je Oliveri Krsmanić, devojci iz Prnjavora kod Šapca, kazna smanjena za čak 25 godina zatvora, sud je utvrdio da je “ona, nakon što ju je taksista Nezir Šišić odvezao do lokacije koju je tražila, izvadila pištolj i pucala mu u potiljak”.

Mediji su ranije pisali da je taksimetar pokazivao 597 dinara. Njenom saučesniku Slobodanu Jordanovu kazna je sa 17 povećana na 20 godina zatvora, jer je ubio radnika na pumpi Zorana Radovića i ranio policajca Nenada Jelića.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bruka i sramota

    7. april 2015 | 09:55

    Samo smanjujte kazne ubicama, pa će biti još manje normalnih ljudi na ulicama Srbije...parava Idiokratija.

  • NekoIzMase

    7. april 2015 | 11:13

    Mozda sam corav ali ja nisam video razlog zasto nema maksimalne kazne za sve ovo. Gde je sad ravnopravnost polova? Ako mozes da ubijes mozes i da robijas, mada sto se mene tice maksimalna bi trebala da se uvede dozivotna.

  • Mm

    7. april 2015 | 10:25

    Nema te kazne koja je adekvatna za majku koja dopusta da joj maltreriraju i siluju dete, a jos i sama ucestvuje u tome. Smrtna kazna bi za nju bila kao blagoslov. Treba je zatvoriti u samnicu i do kraja zivota joj svakodnevno priredjivati scenario koji je prezivljavala njena jadna cerkica. Za tako nesto nema oprosta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA