NAGRADA ZA SRBIJU: Još 30.000 evra za društveno odgovorne projekte (VIDEO)

U ovoj godini se nastavlja društveni aktivizam "Wiener Stadtische osiguranja", planiraju se novi projekti, jer u Srbiji i mala pomoć realizaciji ideja daje velike rezultate

  • 0

Možemo li biti bolje društvo? Možemo li pomagati iako nemamo direktnu korist od toga? Da li i koliko o nama govore naša dela? Stara izreka kaže koliko daješ toliko ti se vraća. I to bi trebalo da bude srž i društveno odgovornog poslovanja.

Mnoge kompanije u Srbij izdvajaju značajna sredstva za unapređenje okruženja u kome žive i posluju, van zakonske obaveze i mnogo više od propisanog. Za mnoge kompanije to je strateško opredeljenje, a ne puki marketing. U Srbiji poslednjih godina društvenoj odgovornosti se pristupa sistematičnije i planski, pa su realizovani brojni projekti u saradnji privatnog i javnog sektora, a na dobrobit lokalne zajednice i društva u celini.

Jedna od kompanija kod nas koja je istinski angažovana na razvoju društva i afirmaciji dobrih vrednosti je Wiener Stadtische osiguranje u Srbiji koje je tokom dvanaest godina poslovanja u Srbiji sprovelo i brojne akcije pomoći raznim društvenim grupama, podržavalo umetnike, uključivalo decu u sport, poboljšavalo okruženje….

Tokom prošle godine bilo je i momenata kada je bilo neophodno hitno reagovati, kako bi se uputila pomoć poplavljenim područjima. Uz učešće 200 volontera, kompanija "Wiener Stadtische osiguranje" je organizovala pomoć za više od 600 porodica i renovirala 15 kuća u Obrenovcu, kroz projekat "Wiener uz Srbiju" vredan 105.000 evra.

Foto: Promo / Wiener osiguranje Foto: Promo / Wiener osiguranje

Napori da se pomogne tamo gde zaista treba, i da se umesto kompanije promovišu upravo oni kojima je pomoć potrebna, prepoznati su i na globalnom nivou, u okviru "Vienna Insurance Group". Glavni akcionar Grupacije, "Wiener Stadtische Versicherungsverein" dodelio je "Wiener Stadtische osiguranju" u Srbiji prestižnu nagradu Gunter Geyer i 30 hiljada evra koji će biti usmereni na nove projekte društvene odgovornosti u Srbiji.

Nagrada je dodeljena za aktivnosti sprovedene u 2013. godini, a projekti koji su kompaniju "Wiener Stadtische osiguranje" preporučili za ovu nagradu su "Sportski čas – Ispravi se!", "100 hrastova za 10 godina", kao i saradnja sa Kolom srpskih sestara, Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka NURDOR i Domom za decu bez roditeljskog staranja "Drinka Pavlović" u Beogradu.

Foto: Promo / Wiener osiguranje Foto: Promo / Wiener osiguranje

"Sportski čas – Ispravi se!" su sportsko-rekreativne radionice koje kompanija WSO sprovodi već četvrtu godinu u osnovnim školama širom Srbije, u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije i Udruženjem odbojkaških klubova prvih liga, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Dramatični rezultati istraživanja po kojima oko 60 odsto školske dece ima deformitet kične zbog lošeg držanja i dugog sedenja ispred kompjutera, podstakli su "Wiener Stadtische osiguranje" na akciju promovisanja odbojke kao najzdravijeg sporta za pravilnu kičmu. Do sada je akcija održana u oko 30 škola širom Srbije, a interesovanje za odbojku posle svakog časa poveća se za oko 15 odsto.

Projekat "100 hrastova za 10 godina" realizovan je povodom desetogodišnjice poslovanja kompanije WSO u Srbiji: u 10 gradova je posađeno po 10 sadnica pretežno hrasta, kao tradicionalno srpskog drveta i simbola dugovečnosti, čiji životni vek dostiže i do 400 godina.

U projekat je bilo uključeno više od 60 volontera, a cilj projekta bio je održivost – posađena stabla nastavljaju samostalno da žive, a istovremeno pomažu podizanju svesti okruženja o značaju prirode, i mogućnosti kompanija da utiču na životnu sredinu.

U ovoj godini se nastavlja društveni aktivizam "Wiener Stadtische osiguranja", planiraju se novi projekti, jer u Srbiji i mala pomoć realizaciji ideja daje velike rezultate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA