SKANDAL: Sveštenik imao seks sa gejevima, drugi optužen za ubistvo časne sestre!

Sveštenik Gratien Alabi, inače iz Konga, tvrdi da nije kriv za ubistvo žene čije su kosti pronađene ispod poda u kapeli, dok je drugi sveštenik (50) priznao da je homoseksualac i da ima seksualne odnose sa drugim sveštenicima i pripadnicima Švajcarske garde

  • 14

Jedan sveštenik u severnoj Italiji udaljen je iz crkve zbog optužbi da je na internetu tražio partnere kao i da je učestvovao u gej orgijama, dok je drugi sveštenik na jugu zemlje optužen da je ubio jednu časnu sestru.

Sveštenik Gratien Alabi, inače iz Konga, tvrdi da nije kriv za ubistvo žene čije su kosti pronađene ispod poda u kapeli. Policija sumnja da kosti pripadaju monahinji Guerini Piskaliji (50), koja je nestala prošle godine, a takođe se spekuliše da je optuženi sveštenik sa njom bio u vezi, kao i da su imali dete zajedno.

Istraga je u toku, a Alabi sve poriče.

Slučaj drugog sveštenika koji je orgijao otkrio je muškarac (32) iz Roviga. On se crkvi žalio na 50-godišnjeg sveštenika, ali su ga u početku ignorisali, što je nateralo ovog muškarca da se obrati medijima.

On je rekao da je sveštenika upoznao preko Fejsbuka gde su se dopisivali, a ovaj mu je ubrzo priznao da je homoseksualac i da ima seksualne odnose sa drugim sveštenicima i pripadnicima Švajcarske garde. Seksualne partnere je takođe tražio i na internetu.

Optuženog sveštenika je nadbiskup smenio i pokrenuo je istragu u kojoj će biti korisna prepiska sveštenika sa 32-godišnjakom na Fejsbuku.

Vatikanski portparol rekao je kako je crkveni vrh zaprepašten ovim slučajevima.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlada Sandra partizanKA

    9. april 2015 | 12:57

    Sad Mi je jasno zašto su hrvati katolici

  • marko

    9. april 2015 | 13:44

    To je dokaz da ni ti sveštenici nevjeruju u vjeru koju propagiraju,jednostavno su se izgubili, jer sa vjeruju nebi radili to što rade!

  • KAČEVANDA

    9. april 2015 | 13:01

    Pa to je normalno za popove !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA