POČELE VASKRŠNJE GUŽVE: Evo koliko se čeka na graničnim prelazima!

JP Putevi Srbije i Sektor naplate putarine su zbog vaskršnjih praznika intenzivirali rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima

  • 3

Na autoputevima i putevima I i II reda u saobraćaju nema zastoja, ali treba računati sa izvesnim ograničnjima i izmenama na deonicama gde su započeti radovi, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije.

Prema podacima Uprave granične policije zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se u intervalima od 15 do 30 minuta.

JP Putevi Srbije i Sektor naplate putarine su zbog vaskršnjih praznika intenzivirali rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima, posebno na autoputevima pod naplatom. Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze.

Inkasanti će imati dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura. Svi šefovi odseka i njihovi pomoćnici biće dežurni na terenu, obilaziće naplatne stanice i kontrolisati organizaciju rada.

Prema obaveštenju Gradskog sekretarijata za saobraćaj na snazi je izmena u režimu obavljanja saobraćaja teretnih vozila, ukupne mase preko 3,5 tone, kroz ulicu Bulevar Vojvode Mišića- saobraćaj je zabranjen u oba smera svih 24 sata. Saobraćaj se obavlja isključivo obilaznicom oko Beograda.

Foto-ilustracija: Profimedia/Zuma Press - Archives Foto-ilustracija: Profimedia/Zuma Press - Archives

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Saobraćaj je izmenjen zbog klizišta na državnom putu I B reda broj 21, deonica Petrovaradin-Irig. U smeru kretanja Irig-Petrovaradin (silazna traka Venca) za saobraćaj je zatvorena preticajna traka, dok se saobraćaj odvija voznom trakom. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 64 saobraćajne nezgode u kojima je 31 osoba povređena. Istovremeno, u Beogradu evidentirano je 25 saobraćajnih nezgode u kojima je 15 osoba povređeno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ooooo

    11. april 2015 | 12:43

    Ziveli praznici kada svi "Beogradjani" odu u rodne krajeve, samo tada uzivam u svom gradu.

  • beogradjanin

    11. april 2015 | 12:31

    Iako ne spada u ovu rubriku molim da se raspitate zašto pošte i banke ne rade 4 dana!!! I to se ponavlja za svaki praznik. Da li su to privelogavane institucije. Nemojte reći da postoje 2-3 dežurne jer to je smešno. To su službe koje mora da budu na usluzi gradjanima. Ovo je zaista preterano a posle praznika će gužve biti nepodnošljive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA