PUTIN ISPITUJE TEREN: Ruski avioni nadomak Britanije, London u strahu, RAF podigao "Tajfune"

Ministarstvo odbrane Velike Britanije tu vest je saopštilo nekoliko sati nakon što je otkriveno da su ratni brodovi Ruske severne flote ušli u engleski kanal pre planiranih antivazdušnih i antipodvodnih vežbi

  • 26

Borbeni avioni britanskih vazduhoplovnih snaga (RAF) "tajfun" poleteli su nakon što su ruski vojni avioni uočeni blizu vazdušnog prostora Velike Britanije.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije tu vest je saopštilo nekoliko sati nakon što je otkriveno da su ratni brodovi Ruske severne flote ušli u engleski kanal pre planiranih antivazdušnih i antipodvodnih vežbi, javlja Skaj njuz.

BRITANCI U PANICI: Ruski ratni brodovi krstare Lamanšom! (VIDEO)

Kako javlja agencija Interfaks, brodovi su stacionirani da nadgledaju vojne vežbe u severnom Atlantiku a "HMS Argyl" je razmešten tako da prati razarač i "tajfun" koji je poslat iz baze RAF-a u Škotskoj.

Portparol Ministarstva odbrane rekao je povodom poslednjeg incidenta, da su borbeni avioni za brzo reagovanje tipa "tajfun" poslati ubrzo nakon što su ruski avioni uočeni blizu granica Velike Britanije.

(Telegraf.rs / Izvor: Rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA