Evo u kojim zemljama Srbima još uvek trebaju vize!

Američki i britanski pasoši najbolje su rangirani na svetu i omogućavaju ulazak u 147 zemalja bez viza

  • 7
Srpski pasoš, avion, Srbija, svet Foto-ilustracija: freeimages.com flaivoloka/spanishwor, Telegraf

Prema podacima kompanije za finasijsko savetovanje Arton Kapital, srpski pasoš zauzima 31. mesto i s njim se bez vize ulazi u 104 zemlje.

Američki i britanski pasoši najbolje su rangirani na svetu i omogućavaju ulazak u 147 zemalja bez viza. Drugo mesto dele Francuska, Južna Koreja i Nemačka, sa čijim se pasošima može slobodno ući u 145 zemalja, a slede Italija i Švedska.

Bolje od Srbije u regionu su rangirane Bugarska i Rumunija, kojima je ulazak u EU omogućio 15. odnosno 17. poziciju, dok je Hrvatska na 19. mestu.

Među zemljama iz regiona koje su gore rangirane od Srbije su Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, koje zauzimaju 33, 38. tj. 35. mesto, a čijim državljanima je slobodan ulazak zagarantovan u 101, 94 odnosno u 98 zemalja.

Slovenački pasoš bolje se kotira od hrvatskog, pošto je 12. najpoželjniji na svetu, pa Slovenci bez vize odlaze u 135 zemalja.

Najnepoželjniji pasoši su mjanmarski, Južnog Sudana, palestinskih teritorija, Solomonovih ostrva, države Sao Tome i Principe, koji su na poslednjem, 80. mestu, a čiji državljani bez viza ulaze u samo 20 zemalja.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA