UŽAS SE NASTAVLJA: Preminula i peta osoba od salmonele!

U pitanju je ženska osoba, koja je imala više od 86 godina i ranije bila smeštena u domu, ali je zbog epidemije prevezena u bolnicu u Čačku

  • 5

U čačanskoj bolnici od zaraze salmonelom preminula je i peta osoba koja je bila korisnik Doma za stare "Dvoje" u Vranićima, izjavio je večeras Tanjugu direktor te zdravstvene ustanove, doktor Radoslav Milošević.

NOVE ŽRTVE EPIDEMIJE SALMONELE U ČAČKU: Broj hospitalizovanih iz doma za stare porastao na 10!

On je naveo da je u pitanju ženska osoba, koja je imala više od 86 godina i ranije bila smeštena u domu, ali je zbog epidemije prevezena u bolnicu u Čačku.

Milošević je rekao da je ta starija žena imala simptome kao i ostali preminuli - grčeve u stomaku, dijareju i malaksalost.

JEZIVO: Umrlo troje ljudi od SALMONELE, još 41 osoba zaražena!

Direktorka čačanskog Zavoda za javno zdravlje, dr Ana Mišović podsetila je ranije danas da je 16. aprila prijavljena epidemija salmonele i konstatovano je da je obolela 41 osoba, među kojima su štićenici, osoblje ustanove i dvoje meštana.

- Najvažnije je da se broj inficiranih ne povećava. Uveden je svakodnevni epidemiološki nadzor, predložene su mere i epidemiolog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti redovno obilazi ustanovi - rekla je ona Tanjugu.

Prvog dana kada je epidemija prijavljena izvrseno je uzorkovanje namirnica i uzeti su brisevi sa radnih površina, a preliminarni rezultati biće poznati sutra kako bi se utvrdio izvor zaraze, napomenula je Mišović.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    20. april 2015 | 02:13

    da li ce neko da odgovara za smrt pet gradjana zemlje Srbije.

  • Samo SRB

    20. april 2015 | 08:23

    Koga leče u Ča bolnici, lakše im je da pređu u drugu firmu Pera Marića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA