SRPSKE ALPINISTKINJE U NEPALU: Dobro smo, uskoro se vraćamo!

- Članice ekspedicije se osećaju odlično. Taj zemljotres nas je iznenadio, dočekali smo ga u baznom kampu na visini od 5.000 metara, ali sada smo svi dobro - rekao je vođa prve srpske ženske alpinističke ekspedicije u Nepalu

  • 3

Vođa prve srpske ženske alpinističke ekspedicije u Nepalu Aleksandar Rašin izjavio je danas da su svi članovi tima dobro i da imaju zakazan let za 2. maj, kada je planirano da se vrate u Srbiju.

On je za RTS rekao da su svi članovi ekspedicije napustili krizno područje i da idu ka gradu Pokhari, gde bi trebalo da stignu u popodnevnim časovima.

OSVOJILE SU HIMALAJE! Ženska srpska ekspedicija se popela na vrh Tarpu Čuli uprkos zemljotresu!

- Članice ekspedicije se osećaju odlično, imali smo sreću da nam se vreme otvorilo i da smo uspeli da stignemo na vrh. Malo nas je taj zemljotres iznenadio, dočekali smo ga u baznom kampu na visini od 5.000 metara, ali, sada smo svi dobro -  rekao je Rašin.

On je objasnio da je, prema ranije planiranom rasporedu, povratni let bio predviđen za 2. maj, ali da će detalje znati danas popodne kada stignu u Pokharu ili eventualno sutra kada stignu u Katmandu.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

SRPSKE JUNAKINJE JAČE OD ZEMLJOTRESA: Nastavljamo uspon na vrh Himalaja!!!

Rašin je naveo i da se u tom delu Nepala, gde su bile velike lavine, situacija smiruje, i dodao kako se na nižim visinama život lagano vraća u normalu.

CRNI PODACI I BROJKE: Broj žrtava u Nepalu 4.400, broj poginulih bi mogao da se popne na 10.000 (FOTO) (VIDEO)

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA