VARUFAKISA GAĐALI STAKLENOM ČAŠOM: Zaleteli se da ga udare, ali ga je supruga spasla!

- To nije bio organizovani incident - kazao je Varufakis u saopštenju, ističući da je na kraju sa članovima te grupe razgovarao ispred restorana i da su se napetosti smirile

  • 4

Grčki ministar finansija Janis Varufakis saopštio je danas da su ga anarhisti napali, dok je večerao sa suprugom, u restoranu u centru Atine.

MINISTRI EVROZONE VREĐALI GRKA: Varufakis zgubidan, kockar i amater!

Varufakis je naveo da su završavali večeru sa prijateljem, u delu grada Eksarhia, koja je popularna kod ekstremnih levičara i anarhista, kada je grupa upala u restoran, prenosi AP.

Anarhisti, čija su lica bila pokrivena, zahtevali su da ministar napusti taj prostor i bacili su čašu na njih, a Vrufakis je rekao da niko nije povređen. On je istakao da su se neki članovi grupe krenuli na preteći način prema njemu, ali ga je supruga zagrlila, tako da potencijalni napadač nije mogao prvo da udari njega.

- To nije bio organizovani incident - kazao je Varufakis u saopštenju, ističući da je na kraju sa članovima te grupe razgovarao ispred restorana i da su se napetosti smirile.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sa svojim otvorenim i drskim nastupom, prilikom pojavljivanja u medijima, Varufakis je postao najpoznatiji ministar nove radikalne levice - koalicije Siriza, koja je na čelu vlade od 25. januara.

On se našao pod oštrom kritikom zemalja kreditora iz EU, sa kojima pregovora i konačnoj rati finansijske pomoći za Grčku od 7,2 miliajrde evra.

Grčak je u ponedeljak najavila rekonstrukciju svog pregovaračkog tima, koju mnogi vide kap put za sklanjanje Varufakisa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    29. april 2015 | 12:42

    Najbolji ministar, nastoji da pomogne svom narodu. Pravi patriota. Kamo sreće da i naši ministri rade tako.

  • Mirko cro-cop

    29. april 2015 | 14:46

    Zali se rusiji

  • Komshija Hashim

    29. april 2015 | 12:42

    "Napadac ga je hteo udariti, al supruga ga je zagrlela pa je napadac odustao"!? E ovo je najlepsi deo ove price i dokaz da ljubav na kraju uvek pobedi. Svaka cast supruzi Varufakisa koja staje na stranu supruga u dobru i u zlu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA