Pazite gde palite vatru, da ne buknete i vi i oni pored vas!

Svake godine se na srpskim izletištima sakupe tone otpada koji ostanu iza izletnika, pa apelujemo da se nakon provedenog dana okrenete za sobom i pokupite svoje smeće

  • 1

Međunarodni praznik rada, Prvi maj, većina nas će provesti u prirodi. Međutim, to nije jedini dan koji provodimo u parkovima i izletištima i stoga je veoma važno da ne nanosimo štetu drveću i prirodi.

S obzirom na to da se za 1. maj već godinama dešavaju incidenti i požari zbog paljenja u šumama, apeluje se na sve da budu odgovorni i da vode računa prilikom paljenja vatre.

Pored bacanja otpadaka, za koje se preporučuje da se odlažu u kante za đubre ili eventualno da se ostave u kese, vrlo je bitno da budete oprezni s paljenjem vatre kako ne biste izazvali požare.

Boravak u prirodi tokom čitavog dana uz alkohol može da izazove različite komplikacijea, najveću štetu nanosimo ekološkom sistemu.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Svake godine se na poznatim izletištima poput Fruške Gore sakupe tone otpada koji ostanu iza izletnika, pa apelujemo da se nakon provedenog dana okrenete za sobom i pokupite svoje smeće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    30. april 2015 | 15:11

    Prodje jutros,"prirodna lepota", pored mene.Ja - buknuh... (A u oku, osta odsjaj - lika tog.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA