OVO JE AMERIČKO NAJMOĆNIJE ORUŽJE: SVI brodovi koje ima njihova ratna mornarica na jednom mestu! (INFOGRAFIKA)

Ovo su svi vojni brodovi koji trenutno služe "fokama". Okosnica mornarice SAD i glavni adut američke vojske u svetu svakako je nosač aviona

  • 29
Foto: Twitter/@Naval_Graphics Foto: Twitter/@Naval_Graphics

U smislu nosivosti, ali i tehničke superiornosti, Američka ratna mornarica je najveća i najnaprednija pomorska sila na svetu.

AMERI UZVRATILI PUTINU: Ovo je najmoćniji ratni brod na svetu?! (VIDEO)

Mogućnosti i dometi Američke mornarice dodatno su unapređeni i osnaženi vojnim savezima kao što je NATO gde SAD igra ključnu ulogu.

Okosnica mornarice SAD i glavni adut američke vojske u svetu svakako je nosač aviona. SAD trenutno ima 10 nosača u svojoj floti, daleko više od bilo koje druge nacije na svetu. Indija, koja trenutno gradi svoj treći nosač, druga je po broju ovih plovila na svetu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Druga velika prednost Američke ratne mornarice jeste što u svojoj floti ima i balističke nuklearne projektile i podmornice spremne za napad.

Ova plovila u stanju su da rade mesecima između obnavljanja zaliha i da funkcionišu istovremeno kao nuklearna zastrašujuća sila i da love neprijateljske brodove i podmornice.

(Telegraf.rs / Izvor: Businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kapucino

    1. maj 2015 | 00:42

    Sutra ce cika Vladimir da pokaze sa sta se ponovio

  • Chuveny

    1. maj 2015 | 05:37

    Dzabe im sve kad rus moze da im ugasi sve na brodu kao i na bilo cemu drugom

  • Komshija Hashim

    1. maj 2015 | 02:10

    Ma, nije to nista, rusija sigurno ima jos jacu mornaricu ali i tekniku uopste. Inace rusija ima tekniku kakvu nema niko na svetu,,,poznati su ruski teknicki proizvodi u svetu kao sto su fruzideri, ves masine, televizori, kompjuteri, mobilni uredjaji, navigacijski uredjaji, razne masine, zardjali brodovi, avioni Tupoljev koji padaju cesce nego nekad jugo dinar,,,ruska teknika je inace najtrazenija u svetu i oni ne mogu toga da proizvedu kolika je potraznja za spomenutim ruskim proizvodima. Salim se,naravno, ja ne poznam nijedan ruski proizvod kojeg mozes da kupis kod nas osim Vodke i drvenih babuski. Pametnom dosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA