ISPOVESTI BIVŠIH SEKTAŠA: Rođendani i Božić su zabranjeni, a seksualno zlostavljanje devojčica dozvoljeno! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 5

Sekta broji oko 500 članova, vrlo je tajnovita i zatvorena prema svetu, a svi članovi nose plave uniforme i striktno poštuju Novi zavet

Policija Novog Zelanda pokrenula je istragu o tajnoj hrišćanskoj sekti Glorijaval protiv koje su bivši članovi podneli prijave.

Ova sekta, koja broji oko 500 članova, vrlo je tajnovita i zatvorena prema svetu, a svi članovi nose plave uniforme i striktno poštuju Novi zavet.

Mirakl je pobegla iz ove sekte sa svojom porodicom pre oko šest godina. Ona je rekla da je među njima sasvim normalno bilo podsticati muškarce na vanbračni seks sa maloletnicama.

- Ove stvari su se dešavale i starešine su obično za to krivile devojčice i nazivali ih pogrdnim imenima. Zato su one prestale da takve stvari prijavljuju, jer su se plašile osude - priča Mirakl.

Printskrin: Youtube/Cody Packer Printskrin: Youtube/Cody Packer

Druga bivša članica ove sekte, Keren Vajnder, rekla je da seksualno iskorišćavanje nije smatrano krivičnim delom, jer su muškarci podsticani na seks sa maloletnicama.

- Oni smatraju da su devojčice od 13 i 14 godina spremne da imaju bebe i da to nije pedofilija, ni silovanje. Zato muškarac od, na primer, 23 godine ne smatra da je uradio nešto loše ako spava sa devojčicom - priča Keren i dodaje da zna ženu koja je sa 15 godina imala odnose sa daleko starijim muškarcem.

Treća bivša članica sekte, Džulija, izjavila je da je sa 12 ili 13 godina imala "pogrešnu vezu sa oženjenim muškarcem deceniju starijim od nje".

- Postoje ozbiljne optužbe na naš račun, ali to ne znači da su sve tačne - poručuju iz Glorijavala.

Printskrin: Youtube/Cody Packer Printskrin: Youtube/Cody Packer

Policija podstiče i druge koji imaju dokaze za ovakva dešavanja u sekti da ih prilože i iznesu ih u javnost. Mirakl je rekla da Glorijaval mora da se otvori ka svetu, jer će ovakve stvari nastaviti da se dešavaju jer žive tako izolovano.

U poslednje dve godine nekoliko familija je napustilo Glorijaval i sada imaju svoju zajednicu oko 350 kilometara dalje od mesta gde žive pripadnici ove sekte.

(Telegraf.rs/Izvor:Dailymail)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cimanje

    1. maj 2015 | 23:19

    Iza svih tih sekti je pozadina ista, novac i pedofilija, sve ih treba zabraniti od onih navodno bezazlenih, pa do onih ekstremnih.

  • Marija

    2. maj 2015 | 11:28

    I moja baka je u jednoj sekti. Mnogo se plasim za nju. Stalno odlazi u neke kuce ostalih pripadnika, ide na neke seminare a za svoju porodicu nema vremena i stalno nalazi razlog da ne dodje. Ne vidimo je po par meseci, a dok se nije uclanila tamo svaki dan smo provodile zajedno. Plasim se

  • ado

    2. maj 2015 | 11:00

    Ma ovo treba sve u zatvor ubiti da mu vise nikad ne padne na pamet tako nešto ja sam lično za smrtonosnu kaznu za pedofile jer ti ljudi su nesposobni da žive u ovom civilizovanom svijetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA