Le Penova traži da Francuska vrati sve imigrante tamo odakle su i došli

Le Pen je na radiju "Evropa-1", kritikovala evropsku imigracionu politiku, ocenivši da bi Francuska trebalo da vraća migrante u zemlje polaska, jer bi tako "krijumčari znali da nijedan migrant neće stići do naših obala"

  • 14

Predsednica francuske desničarske stranke Nacionalni front Marin Le Pen izjavila je danas da Francuska treba da vraća migrante preko Sredozemnog mora nazad u zemlje iz kojih su krenuli, kako bi sprečila trgovinu ljudima.

DIVE MU SE I OBOŽAVAJU GA: Putin ikona zapadnih ultradesničara!

Le Pen je na radiju "Evropa-1", kritikovala evropsku imigracionu politiku, ocenivši da bi Francuska trebalo da vraća migrante u zemlje polaska, jer bi tako "krijumčari znali da nijedan migrant neće stići do naših obala", preneo je AFP.

Dok se Italija bori s prilivom migranata, italijanska krajnja desnica predvođena strankom Severna liga, takođe se zalaže za radikalne promene u odnosu prema ovom problemu.

Kako je danas saopštila italijanska obalska straža, blizu 3.700 migranata je spaseno iz brodova blizu obala Libije u subotu i rano jutros.

Foto:Tanjug/AP Foto:Tanjug/AP

Svi spaseni migranti prebačeni su do italijanske obale, a neki su stigli do ostrva Lampeduza, na krajnjem jugu Italije, tokom noći, rekao je portparol obalske straže, a preneo Rojters.

Oko 170.000 migranata ušlo je u EU preko Italije prošle godine, a na opasnom putu više od 3.000 je izgubilo život, navela je britanska agencija.

Prema zvaničnim podacima, tokom prva dva meseca ove godine, dolasci migranata su bili za 43 odsto veći u poređenju sa istim periodom 2014.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kasapin

    3. maj 2015 | 19:48

    Dajem joj potpuno pravo natrag u islamske zemlje kod njihove brace jer tosu 99.9 posto potencijalni teroristi.

  • boca

    3. maj 2015 | 21:16

    Sami su trazili.. Nema vise vodje libije da se brine o tome pa neka ih sada sve prihvate i ucine dobro delo naravno amerika se nece mesati u ovakvom slicaju

  • Kasapin

    3. maj 2015 | 20:59

    Posto dajete minuse na komentare odvedite ih kod vas kuci paih pazite a ne daizigravate mamu terezu kroz komentara.koje nama azil davo iz tih zemalja kad je kod nas rat bio daste tamo otisli poklali bivas ko pilice.dosta vise sa vasim minusima izdajice roda svoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA