Ova čuvena pesma je ZABRANJENA u Srbiji jer je SATANISTIČKA?! (VIDEO)

Muzej u Vrbasu zabranio je horu "Bački pevači" da izvede jednu poznatu pesmu uz objašnjenje da je - satanistička

  • 18

Nadležni iz muzeja u Vrbasu koji učestvuje u manifestaciji "10 dana muzeja od 10 do 10" smatraju da je hit legendarne grupe Queen "Boemska rapsodija" ("Bohemian Rhapsody") neprikladan za tu manifestaciju zato što "ubija muškost", kao i zato što je tom pesmom pevač Fredi Merkjuri navodno priznao da je gej.

- Kada se povela priča o ovoj pesmi na sastanku bila sam neprijatno iznenađena. Naravno da se nisam složila, te smo napravili kompromis, a to je da pesmu izvedemo 17. maja i to u trenutku kada se smenjuje program između dva nastupa - objasnila je za "Blic" Jelena Aleksić, dirigent i osnivač hora koji će imati zvaničan nastup istog dana kada će izvoditi pesme iz Prvog i Drugog svetskog rata.

Direktor Kulturnog centra Vrbasa u okviru kojeg posluje muzej Rihard Hengl kaže da nije bio na sastanku, ali da je čuo da je bilo komentara u vezi sa ovom pesmom.

- Verovatno je bila u pitanju šala - bio je kratak Hengl.

U izjavi za ovaj beogradski list rok kritičari su objasnili da je ovo prvi put da se pomenuta pesma grupe Queen čak i u šali vezuje za satanizam. 

Foto:  queenofficial.tumblr.com Foto: queenofficial.tumblr.com

- Poznavajući biografiju frontmena grupe Queen Fredija Merkjurija siguran sam da se on nikada ne bi bavio tim stvarima. Često ljudi hitove vezuju za satanizam, ali u 90 odsto slučajeva u pitanju je samo marketing - objasnio je rok kritičar Petar Janjatović.

Inače, u ovom hitu se pominje Balzebub, koji je u Bibliji označen kao demon i jedan od sedam prinčeva pakla.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    5. maj 2015 | 11:58

    U kakvoj dziberskoj zemlji ja zivim!!! U zemlji gde su najveci dziberi i mediokriteti na polozajima cak i u kulturi. SRBIJO JADNA SI!!!

  • Pecolino

    5. maj 2015 | 11:35

    To je idiotizam! Pesma je vrh!

  • Aleksa

    5. maj 2015 | 11:27

    Kako politicarima objasniti sta je umetnost ? Kad njihov mozak dobacuje do slike na omotu bombonjere ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA