DAN POSLE HAOSA U SKOPLJU: Spremaju se novi neredi, večeras se očekuje haos! (FOTO)

- Dan je bio dug, ispunjen gnevom i pravdom. Policija je tukla, maltretirala i hapsila svoj narod, koristila vodene topove i pendreke. Danas smo doznali da smo svih ovih godina bili na pravoj strani. Da se izborimo za život! Svaki dan u šest! Vidimo se sutra! - poruka je koja se širi društvenim mrežama, preneli su makedonski mediji

  • 2

Ministarštvo unutrašnjih poslova Makedonije nije se zvanično oglasilo nakon sinoćnjih protesta u kojima je više osoba povređeno i privredeno, a građani putem društvenih mreža pozivaju na nova okupljanja, svakoga dana u 18 sati.

I DALJE NEREDI U SKOPLJU: Demonstranti upali u dvorište Vlade! Policija ih rasteruje vodenim topovima i šok-bombama! (VIDEO)

- Dan je bio dug, ispunjen gnevom i pravdom. Policija je tukla, maltretirala i hapsila svoj narod, koristila vodene topove i pendreke. Danas smo doznali da smo svih ovih godina bili na pravoj strani. Da se izborimo za život! Svaki dan u šest! Vidimo se sutra! - poruka je koja se širi društvenim mrežama, preneli su makedonski mediji.

Plenum studenata, koji se priključio građanskom protestu, objavio je da je sinoć u čitaonicu "Braća Miladinović" upala grupa od pedesetak policajaca i da su pretili studentima da će protiv svih njih biti podnete krivične prijave.

U sinoćnjem sukobu policije i demonstranata ispred zgrade Vlade Makedonije povređeno je ukupno 25 policajaca, a provladini mediji tvrde da su nasilje izazvali demonstranti po unapred utvrđenom scenariju opozicione SDSM-a.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, slike sa terena koju su mogli da vide svi prisutni je bila sasvim drugačija, navodi portal Plusinfo.

Većina makedonskih nevladinih medija o protestu kažu da je bio miran i nenasilan, sve dok policija, posle pristizanja pojačanja, nije započela brutalnu akciju za potiskivanje demonstranata u oklne ulice.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Za vreme ove akcije, navode, deo demonstranata je brutalno pretučen.

- Provladini mediji lažu da u akciji nisu bile korišćene šok bombe i vodeni topovi iako to može da se vidi i na fotografijama sa lica mesta - navode ti mediji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Upotrebu suzavca i vodenih topova je potvrdio i Radio Slobodna Evropa i dodaje da su tokom protesta bila demolirana policijska vozila i da su paljeni kontejneri.

Tokom protesta demonstranti su uzvikujući "Ubice" i "Gotovi ste", tražili ostavke premijera Nikole Gruevskog, ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske i cele vlade.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Demonstranti su na zgradu vlade i policajce gađali jajima i kamenicama.

(Telegraf.rs / Izvor: rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goral

    6. maj 2015 | 12:45

    Zato vas redovno citam.Niste zauzeli stranu o desavanjima u Makedoniji.Kao Makedonac mogu da kazem da je ovo borba izmegju sorosovih placenika I legalno izabrane vlade.A cilj je bar po meni da se obustavi Turski potok.

  • Profesor Biologije

    6. maj 2015 | 13:12

    Imali su socijalističku demokratiju a sada žive u kapitalističkom robovlasnjštvj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA