POLICIJA ČUVA SARAJEVO: Nepoznati napadači hoće da dignu u vazduh radio-televiziju!

- U poruci je pisalo: "Dići ćemo zgradu BHRT u vazduh". Odmah smo sve prijavili nadležnim službama pa smo sigurnost u objektu podigli na viši nivo. Pojačali smo nadzor nad ulazom. Skrenuli smo pažnju obezbeđenju da dobro provere ko ulazi i šta unosi - kazao je Muhamed Bakarević

  • 1

Bosanskohercegovačka radio-televizija (BHRT) je primila preteću poruku da će zgrada u Sarajevu biti dignuta u vazduh, pa su zbog toga pojačane mere osiguranja i započeta je istraga kako bi se utvrdilo ko stoji iza ovih pretnji!

DECA SVAKODNEVNO PROLAZE PORED BOMBE! Kašikara danima stoji na drvetu pored puta

Portparol Državne agencije za istragu i zaštitu, Kristina Jozić je rekla da je ta agencija u utorak uveče dobila obaveštenje od starjevske policije o upućenoj pretnji.

O svemu je istovremeno informirano i Tužilaštvo BiH.

- SIPA u koordinaciji s Tužilaštvo BiH preuzima dalje mere iz svoje nadležnosti na otkrivanju onoga ko je poslao poruke i utvrđivanja svih bitnih činjenica u ovom slučaju. U ovom trenutku ne možemo iznositi druge informacije u javnost - kazala je Jozić.

- U poruci je pisalo: "Dići ćemo zgradu BHRT u vazduh". Odmah smo sve prijavili nadležnim službama pa smo sigurnost u objektu podigli na viši nivo. Pojačali smo nadzor nad ulazom. Skrenuli smo pažnju obezbeđenju da dobro proveri ko ulazi i šta unosi - kazao je Muhamed Bakarević.

BHRT, uz RTV Federacije BiH i RTV Republike Srpske, čini deo javnog servisa u BiH.

Sedište te kuće je u zgradi RTV doma u novom delu Sarajeva, izgrađenoj uoči Zimskih olimpijskih igara 1984. godine.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    7. maj 2015 | 14:29

    Ova zgrada je toliko armirana, cist beton, da sanse da je neko digne u vazduh nepostoje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA