Oslobođen optužbi za ubistvo iz 1999. godine!

- Nesumnjivo je utvrđeno da je Dejan Karalić toga dana bio u kući i u tome učestvovao, ali ne postoji ni jedan pouzdan dokaz da je on tom prilikom Nadeždu Jokić ubio tako što ju je zajedno sa drugom nepoznatom osobom stezao rukama i kanapom oko vrata - piše u odluci suda

  • 5

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Dejana Karalića Viši sud u Valjevu osudio na 30 godina zatvora zbog ubistva Nadežde Jelić u avgustu 1999. godine i osudio ga pravosnažno na pet godina zatvora, jer je dokazano samo da je ženu, koja je pronađena mrtva u kući, opljačkao.

- Nakon svih izvedenih dokaza utvrđeno je da je Dejan Karalić 23. avgusta 1999. godine zajedno sa još dva nepoznata lica, u nameri da primenom sile za sebe pribavi imovinsku korist, iz kuće uzeo okruglu limenu kutiju sa oko tri kilograma zlatnog nakita koji se u njoj nalazio, kao i sav novac, oko 5.000 nemačkih maraka i 5.000 dinara - navodi se u obrazloženju odluke.

Kako je utvrđeno, Karelića i još jednog muškarca Nadežda je toga dana pustila u kuću, dok je jedan ostao ispred. Žena ih je poslužila i ugostila, ali su je oni napali, udarali je po telu, davili i vezali kanapom koji je bio obmotan oko vrata, sve dok se nije ugušila.

- Nesumnjivo je utvrđeno da je Dejan Karalić toga dana bio u kući i u tome učestvovao, ali ne postoji ni jedan pouzdan dokaz da je on tom prilikom Nadeždu Jokić ubio tako što ju je zajedno sa drugom nepoznatom osobom stezao rukama i kanapom oko vrata. Telo pokojne nađeno je u kotlarnici kuće u podrumu, gde nije pronađen ni jedan trag okrivljenog - navodi se u odluci kojom mu je smanjena kazna za 25 godina zatvora.

Drugi izvršioci zločina, među kojima je i ubica, do danas su ostali nepoznati.

- Pouzdano je utvrđeno samo da je Karalić izvršio pretres kuće kako bi pronašao i oduzeo stvari - naveo je Apelacioni sud.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    9. maj 2015 | 14:42

    Ovo je sraman i debilan presedan Apelacionog suda. Jasno je da su sudije u apelaciji birane po politickoj, a ne po strucnoj osnovi.

  • vladimir

    9. maj 2015 | 14:16

    Jadna smo zemlja. tukao,davio opljackao ali nema dokaza??? U totalitarnom drustvu nikad nema dovoljno dokaza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA