MAKEDONCI: Napali su nas ŠIPTARSKI TERORISTI iz susedne države!

Teroristi su dobro naoružani i pripremljeni, a policija je naišla na žestok otpor. Makedonski policajci napadnuti su bombama i snajperima

  • 37
Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

Makedonsko Ministarstvo unutrasnjih poslova saopštilo je da je u Kumanovu danas došlo do obračuna pripadnika policije sa naoružanom terorističkom grupom, koja je došla iz jedne susedne zemlje i koja je imala za cilj da napadne državne institucije.

RAT SE PRELIVA I NA REGION: Blokiran autoput Beograd-Skoplje!

Kako je na konferenciji za novinare rekao portparol tog ministarstva Ivo Kotevski, teroristi su bili stacionirani u okolini Kumanova, a u Makedoniju su ušli pre nekoliko dana.

ŠIPTARI IZAZVALI HAOS: Masakrirali policiju u Makedoniji!

Prema rečima Kotevskog, oni su dobro naoružani i pripremljeni, a policija je naišla na žestok otpor, preneli su makedonski mediji. Policija je, dodao je, napadnuta bombama i snajperima.

NEZVANIČNO: U Kumanovu poginule dve žene i dvoje dece?

Upitan za poginule i ranjene, Kotevski je rekao da je reč “o osetljvioj informaciji, te da se trenutno obaveštavaju porodice”. Ambasada SAD u Skoplju je izrazila saučešće porodicama poginulih policajaca i građana.

HAOS UŽIVO: Helikopteri nadleću i Skoplje, ima mrtvih!

Foto: Tanjug/AP/Radovan Vujovic Foto: Tanjug/AP/Radovan Vujovic

- Duboko žalimo za izgubljenim ljudskim životima u vezi sa akcijom u okolini Kumanova i izražavamo saučešće porodicama poginulih policajaca i građana, kao i onima koji su povređeni - navodi se u saopštenju ambasade SAD i dodaje da to predstavništvo s pažnjom prati stanje na terenu i da je u stalnom kontaktu sa predstavnicima vlastima I političkim liderima.

Iz američke ambasade su pozvali građane da ostanu smireni i da dozvole utvrđivanje činjenica.

OPASNO SE ZAKUVAVA: Makedonska policija napustila granicu sa Srbijom!

I Delegacija Evropske unije u Makedoniji s pažnjom prati događaje u Kumanovu, gde se od jutros vodi policijska akcija protiv naoružane grupe, i izražavaju nadu da do eskalacije napetosti u tom rejonu neće doći. Iz Delegacije EU su saopštili da su u stalnom kontaktu sa vlastima i predstavnicima političkih partija u Makedoniji.

Foto: Tanjug/AP/Radovan Vujovic Foto: Tanjug/AP/Radovan Vujovic

Oni apeluju na građane i političke faktore u zemlji da ostanu smireni i da sačekaju, kako se navodi, potvrdu činjenica od relevantnih institucija.

Povodom jutrošnje policijske akcije u Kumanovu, u kojoj, kako javljaju makedonski mediji, ima povređenih, a možda i poginulih civila i policajaca, oglasio se i Demokratski savez Srba u Makedoniji, istakavši da sa zabrinutošću prati razvoj stanja. Iz te stranke apeluju na smirenost i uzdržanost.

Portal Telegraf.mk je objavio da su prodavnice u Kumanovu uglavnom zatvorene, a građani uznemireni, te da se čuju povremeni pucnji, a nad Divljim naseljem u okolini tog grada se vije gust dim. Portal navodi da se sa područja Divljeg naselja, kao na dlanu vidi auto-put ka Skoplju, te da policijski punkt postavljen u blizini pijace ne dozvoljava nikome prolaz.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blade

    9. maj 2015 | 15:56

    Hajde sad Usa i Eu pokazite da ste jednaki prema svima,vasi ljubimci Albanci opet divljaju.

  • Saskatchewan

    9. maj 2015 | 15:22

    Kakva policija ,pa jel oni imaju vojsku?

  • Milenko

    9. maj 2015 | 15:47

    Opet šiptari.....što EU nešto nekaže sada,što USA nekaže nešto?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA