ŠIPTARI IZAZVALI HAOS: Masakrirali policiju u Makedoniji! (FOTO)

Prema jednoj verziji, napad je izazvala naoružana grupa Albanaca koja je došla s Kosova, a prema drugoj, reč je o naoružanim Albancima iz makedonskog sela Slupčane koji su pokušali da napadnu vojnu jedinicu

  • 23

U delovima Kumanova na severu Makedonije i dalje traje jutros započeta policijska akcija protiv naoružane grupe, čuju su pucnji i detonacije, a novinarskim ekipama nije dozvoljen pristup tom gradu.

RAT U MAKEDONIJI: Šiptarski teroristi izrešetali trojicu policajaca!

Prema jednoj verziji, napad je izazvala naoružana grupa Albanaca koja je došla s Kosova, a prema drugoj, reč je o naoružanim Albancima iz makedonskog sela Slupčane koji su pokušali da napadnu vojnu jedinicu stacioniranu na periferiji grada.

Gradonačelnik Kumanova Zoran Damjanovski je za TV Novu rekao da je situacija u gradu dramatična, ali je ipak apelovao na građane da ostanu mirni i prisebni, te da ne podležu provokacijama. On je potvrdio da još traje policijska akcija protiv grupe naoružanih, za sada, nepoznatih osoba koji su pre nekoliko dana primećeni u tom gradu.

RAT SE PRELIVA I NA REGION: Blokiran autoput Beograd-Skoplje!

Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

Procenjuje se, kaže Damjanovski, da grupa naoružanih broji između 50 i 70 osoba, te da su oni smešteni u privatnim kućama koje su opkolili pripadnici makedonske poicije, a u toku je i potera za onima koji su odbegli i nalaze se u naselju Diva.

To naselje je blokirano, a nezvanično ima poginulih i povređenih civila i policajaca, javila je TV Nova.

Situacija je dramatična, građani su veoma uznemireni, a pojedini napuštaju svoje domove, rekao je Damjanovski i apelovao na građane da ostanu mirni, da sačuvaju prisebnost i "ne podležu etničkim podelama”.

HAOS UŽIVO: Helikopteri nadleću i Skoplje, ima mrtvih!

Foto: Tanjug/AP/Radovan Vujovic Foto: Tanjug/AP/Radovan Vujovic

Nadležnima je zabranjeno bilo kakvo davanje informacija o broju i stanju povređenih.

Lider Demokratske unije integracija Ali Ahmeti, manje članice vladajuće koalicije, pozvao je danas građane da ne podležu provokacijama. On je naveo da je upad naoružanih ljudi u Kumanovo nastavak incidenata poput nedavnog napada na karaulu Gošince, kao i eksplozije koja se dogodila ispred sedišta njegove stranke u Skoplju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA