MAKEDONCI SU UHAPSILI ALBANSKE CIVILE I OBUKLI IH U UNIFORME, EVROPO POMOZI: Zvuči li vam poznato ova bezočna laž albanskih terorista?

- Jankulovska treba da prestane da izmišlja da je "uhapsila" naše borce, jer reč je o civilima koji su prevareni od strane makedonske vlade i kojima su navučene vojne uniforme - piše u saopštenju UČK

Evakuisani meštani zbog oružanog sukoba u Kumanovu Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Nacionalna oslobodilačka armija (UČK) je prošle noći izdala saopštenje u kojem potvrđuje učešće u oružanom sukobu sa makedonskom policijom, ali negira da je "teroristička grupacija", kako ju je nazvala Gordana Jankulovska, ministarka unutrašnjih poslova Makedonije.

Ovo su TERORISTI UČK koji su odgovorni za RAT U MAKEDONIJI!

UČK je potvrdila da je ubila 5 policajaca i ranila 20, traži od Janulovske da "prestane da obmanjuje javnost" da su njeni pripadnici uhapšeni, prenose albanski mediji.

ŠIPTARI HOĆE VELIKU ALBANIJU: Teroristi najavili opšti rat!

- Reč je o civilima koji su se mirno predali i koje je prevarila makedonska vlada - piše u ovom saopštenju.

Od "albanskih vlada u Tirani i Prištini" se traži da se ne bavi bespotrebnim diplomatskim ocenama situacija, nego da traži reakciju od evropskih i međunarodnih organizacija, kad je reč o onome što oni nazivaju "nasilje makedonske policije nad nedužnim albanskim stanovništvom".

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

RAT U MAKEDONIJI SE NE SMIRUJE: Opet rafali u Kumanovu, helikopteri nadleću grad!

Evo i najbitnijih delova iz saopštenja UČK:

"Albanskoj javnosti:

Oružani konflikt u gradu Kumanovo je odgovor UČK na represiju. Mi nismo "teroristička grupa", kako nas naziva MUP Makedonije. Izjave Jankulovske su tačne u delu u kojem je reč o gubicima koje su pretrpeli njeni kriminalci, pet mrtvih policajaca i više od 20 povređenih. Ovo je posledica naše odlučne reakcije, koja se neće završiti u danima koji dolaze.

ŠIPTARSKI TERORISTI U AKCIJI: Posle ovog filma nećete moći da zaspite!

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Jankulovska treba da prestane da izmišlja da je "uhapsila" naše borce, jer reč je o civilima koji su prevareni od strane makedonske vlade i kojima su navučene vojne uniforme. Gnušamo se ove amaterske nameštaljke, čije žrtve su mediji, portali i novinske agencije, koji neprofesionalno pokušavaju da dezinformišu javnost.

Navikli smo na ovakve postupke od strane makedonske policije. Ovakve reakcije MUP Makedonije jasno pokazuje njihov strah od plime mirnih protesta Albanaca svuda, u Makedoniji i van nje. Podrška naše braće u Makedoniji i van nje nastavlja da raste.

ON JE PRVA ŽRTVA ŠIPTARSKIH TERORISTA: Ovog Makedonca su albanski ekstremisti prvog ubili!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Glavni štab UČK poručuje da su naše snage na ovoj teritoriji organizovane i sposobne, sa odgovarajućim sredstvima, da nastave borbu sa kriminalnim strukturama Makedonske države.  Treba da bude jasno albanskim vladama u Tirani i Prištini da se okanu diplomatskih reči u ovoj situaciji, i da treba da traže pozitivnu reakciju od evropskih i međunarodnih organizacija, kako bi se zaustavilo policijsko nasilje nad nedužnim civilima.

Ne snosimo odgovornost za one Albance koji ostanu unutar policijskih i vojnih struktura Makedonije.

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

UČK će zaštititi albanski narod i poziva građane na oprez i uzdržavanje od upotrebe vatrenog oružja. Zajedno, protiv laži i prevara, protiv lažnog patriotizma, sigurni smo da ćemo pobediti ovaj kriminalni režim i popločati put do slobode i nacionalnog ponosa! Živela albanska nacija!"

Nemire u Makedoniji možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor: telegrafi.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neka tamo

    10. maj 2015 | 17:58

    Zelim da napisem jednu stvar koja mi je na dusi. Isla sam za Ohrid vise puta, bila u Skopju, Bitoli, Velesu i naravno u Kumanovu. Upoznala sam jos dosta Makedonaca na letovalju u Grckoj. Samo da znate ja druzeljubljiviji narod nisam srela. Niti jednu neprijatnost nisam dozivela od njih. Ne iskvaren su narod. Drug mi se zabavlja sa Makedonkom iz Kumanova, verili su se. Druga su mi Makedonci prihvatili kao svog. Srbi i Makedonci se vole. Ne mesajte politiku sa ljudima. Zato nemoj da pisete ako im je, sigurno im nije lako. Hajde da budemo ljudi, nisu zasluzili.

  • Mano Negra

    10. maj 2015 | 17:55

    Jednom ce i njima americka sreca okrenuti ledja a onda ce da ih omlate par nacija odjednom.Nece im pomoci sve pare od droge i lobiranja....dodijace

  • Bravo

    10. maj 2015 | 17:45

    Isti scenario,iste lazi,.....sve dotle dok se ne ujedinimo svi okolo i uradimo pravu stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA