HTELI STE U NOVU DRŽAVU LIBERLEND? Uhapšen je njen predsednik!

Vit Jedlička se iz Zagreba uputio u Osijek s namerom da tamo kupi čamac i u Liberlend stigne rečnim putem kako bi izbegao objašnjavanje s policijom

  • 17

Pri pokušaju da peške dođe do „svoje“ države Liberlend, granična policija je juče uhapsila „njenog predsednika“ Čeha Vita Jedličku.

Vit Jedlička se iz Zagreba uputio u Osijek sa namerom da tamo kupi čamac i u Liberlend stigne rečnim putem kako bi izbegao objašnjavanje s policijom. Naravno, u subotu poslepodne čak ni u gradu na Dravi nije moguće kupiti čamac pa su se Jedlička i njegova mala družina automobilima odvezli do sela Zmajevca gde ih je dočekala hrvatska policija.

Vit Jedlička objasnio je hrvatskim policajcima da on legalno izlazi iz Evropske unije u ničiju zemlju odnosno Liberlend u kom nijedna policija nema nadležnost. Nakon pola sata policajci su odlučili da puste Jedličku i njegove prijatelje da pređu hrvatsko-liberlandsku granicu.

Nakon što je ušao na teritoriju za koju tvrdi da je teritorija države Liberlenda, uprkos upozorenjima hrvatske policije da će ga privesti ukoliko bude prešao granicu hrvatske teritorije, Vit Jedlička je oko 19 sati uhapšen. Jedlička je odbio da uđe na hrvatsku teritoriju prilikom privođenja, premda se nije opirao hapšenju.

Foto Printskrin Foto Printskrin

Zajedno s njim u policijsku stanicu u Belom Manastiru priveden je i njegov prevodilac Sven Sambunjak.

Čamci s posadom koja je s obale pokušala ući u Liberland, na kome je bila i supruga Vida Jedličke, oko 21 sat su pristali na srpsku obalu Dunava kod Čarde.

(Telegraf.rs / Izvor: vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milano

    10. maj 2015 | 15:37

    Napravi novu državu u Češku probaj tamo da vidiš kakvi su zakoni i koliko bi robije dobio..

  • Zuze

    10. maj 2015 | 15:33

    Zašto nije uzeo teritoriju između Češke i Slovačke svi nas komadaju

  • Srb

    10. maj 2015 | 15:53

    A mi nemamo dovoljno budala izgleda...a ni kroati,pa poceo uvoz....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA