KUVA SE U MAKEDONIJI: Opozicija najavljuje velike antivladine demonstracije u Skoplju!

- Pozivamo sve građane Makedonije da se priključe protestu. Zajedno da uputimo poruku Nikoli Gruevskom da mora da ode - poručio je generalni sekretar najuticajnije opozicione stranke Oliver Spasovski, a za večeras su najavljena još dva protesta u Skoplju

  • 12

Najuticajniji opozicioni Socijaldemokratski savez Makedonije je danas pozvao građane na antivladin protest koji će se održati u nedelju 17. maja.

- Pozivamo sve građane, Makedonce, Albance, Srbe, Rome, Turke, Bošnjake, Cincare, pozivamo sve koje misle dobro Makedoniji da se priključe velikom protestu. Zajedno, udruženi i ujedinjeni da uputimo poruku Nikoli Gruevskom, čoveku koji je uništio sadašnjost i zapretio budućnosti naše otadžbine da mora da ode - poručio je generalni sekretar SDSM-a Oliver Spasovski.

Osim toga, on je poručio i da će tog dana početi, kako je rekao, veliki građanski protest protiv nasilnog, surovog i kriminalnog vladanja Nikole Gruevskog.

Ne otkrivajući scenario najavljenih protesta, Spasovski je samo rekao da će on početi u 14 sati.

- Gotovo je Gruevski. Makedonija se probudila. U nedelju u Skoplju počinje vraćanje slobode i demokratije - naveo je na konferenciji za novinare.

Foto: Printskrin: Youtube/vladaimirs Foto: Printskrin: Youtube/vladaimirs

Međutim, on nije odgovorio na pitanje novinara da li će do nedelje SDSM javnosti obelodaniti obećane detalje o zločinu, odnosno petostrukom ubistvu na jezeru Smiljkovac, kraj Skoplja i za promenu imena te države.

- SDSM je obećao da će na videlo izaći istina o Makedoniji i mi ćemo nastaviti s našim aktivnostima - poručio je.

Takođe, naglasio je i da to što nije odgovoreno na ključna pitanja u vezi incidenata u Kumanovu, kao i kako i ko je destabilizovao zemlju, te ko je dozvolio da kriminalne grupe ulaze na teritoriju, kako mogu da ulaze sa tolikim naoružanjem, je dokaz da ljudi koji vode institucije ne mogu više to da rade.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ova vlada nema plan kako da izvuče Makedoniju iz krize i jedini spas je da podnese ostavku. Jankulovska i Mijalkov ne mogu da rukovode institucijama i najmanje što treba je da učine da ih oslobode kako bi mogle da počnu normalno da funkcionišu - istakao je Spasovski.

VEČERAS DVA PROTESTA U SKOPLJU

Za večeras su najavjena dva protesta u glavnom gradu Makedonije. Demonstranti se nakon tri dana vraćaju na ulice. To su oni isti demonstranti koji su protestvovali protiv policijske brutalnosti, ali će se okupiti i oni koji bi u ovom trenutku da podže makedonsku policiju, prenosi N1.

Događaje u Makedoniji možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GORKI

    12. maj 2015 | 20:14

    MAKEDONCI. PRVO OPEGLAJTE ŠIPTARE PA ONDA SE BAVITE POLITIKOM.

  • Komshija Hashim

    12. maj 2015 | 18:36

    Šta je sad, jesu li i za ovo nezadovoljstvo Makedonaca krivi Albanci?!

  • Zlobica

    12. maj 2015 | 20:00

    U Mk će tek biti kermeza. Nažalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA