ZBOG PODSTICANJA NA MRŽNJU: Optužen predsednik Srpske liste na Kosovu!

- “Očekujem da međunarodni predstavnici konačno nauče one kojima su dali pravo da nam sude da to rade uvek i na zakonom predviđen način - izjavio je predsednik Srpske liste

  • 2

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva iz Đakovice podiglo je optužnicu protiv predsednika Srpske liste Aleksandra Jablanovića za krivično delo podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir i netoleranciju.

SKANDALČINA: Albanci smenili srpskog ministra!

Jablanoviću, koji je bivši ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi, dostavljen je danas poziv kosovskog tužioca da se 22. maja javi tužilaštvu u Đakovici u svojstvu okrivljenog.

- Ovu optužnicu posmatram isključivo kao vid pritiska i želje da se Srbi, a posebno njihovi politički predstavnici zaplaše i disciplinuju, kako bi ćutali kada se dešava nasilje nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji - izjavio je Jablanović mitrovičkom Radiju Kontakt plus.

OBJAVILI MU UMRLICU: Albanci sahranili srpskog ministra i nazvali ga psetom!

Foto: Twitter/@nstarovic Foto: Twitter/@nstarovic

On je dodao da će mu biti zadovoljstvo da lično proveri koliko daleko pojedinci i institucije na Kosovu i Metohiji mogu da idu u suprotnost sa logikom i činjenicama, a sve u pokušaju da se izvrnu činjenice i događaji predstave na način na koji to odgovara kosovskim Albancima.

- “Očekujem da međunarodni predstavnici konačno nauče one kojima su dali pravo da nam sude da to rade uvek i na zakonom predviđen način, pa da poučeni tom praksom procesuiraju sve one koji su ubijali nealbance, pljackali i palili njihovu imovinu, spaljivali manastire i porušili groblja - rekao je Jablanović.

Foto: Tanjug/AP, Tanjug/Sava Radovanović, Youtube/G.I.Srpska Leposavic, medijacentar.info Foto: Tanjug/AP, Tanjug/Sava Radovanović, Youtube/G.I.Srpska Leposavic, medijacentar.info

ZBOG SMENE JABLANOVIĆA: Vučić i Đurić sa kosovskim Srbima!

Jablanović je naglasio da "mi koji nismo ni za šta krivi svoju nevinost i ne treba da dokazujemo pogotovu ne pred tužilaštvom u Đakovici”".

Jablanović je smenjen sa mesta ministra za povratak i zajednice nakon nasilnih demonstracija, koje su Albanci organizovali u Prištini protiv Vlade Kosova, kada je jedan od zahteva bio upravo njegova smena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale88

    12. maj 2015 | 22:30

    Coveka ne dati, sta oni hoce..? Njih nista ne pitati previse, bez milosti po njima..!

  • GORKI

    14. maj 2015 | 18:11

    E. ŠIPTARI. DOSTA I VAS VIŠE. SAMO DA POČNE...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA