BRITANSKI PREMIJER POTOMAK KRALJEVOG KOPILETA: Neverovatno! Kao pljunuti su! (FOTO)

Kralj Velike Britanije i Irske i kralj Hanovera, Viljem IV, nije imao zakonito potomstvo. Svo njegovo potomstvo koje je danas živo dolazi iz vanbračne veze sa glumicom Dorotejom Džordan sa kojom je živeo 20 godina. Među njima je i trenutno najmoćniji čovek Ujedinjenog Kraljevstva

  • 4

Dejvid Viljem Dankan Kameron - predsednik britanske vlade u poslednjih pet godina i osoba koja će tu funkciju nakon spektakularne pobede na parlamentarnim izborima 7. maja ove godine obavljati i narednih pet godina, lider Konzervativne partije (popularnih torijevaca) - mlađi je sin brokera Jana Donalda Kamerona i njegove supruge, penzionisane pravnice Meri Flor, ćerke ser Viljema Maunta, 2. baroneta.

Rođen je 9. oktobra 1966. godine u Londonu, a prvih nekoliko godina života proveo je u prestoničkoj opštini Kensington i Čelsi; porodica se potom preselila u ruralni Berkšir, u seoce Pizmor, gde će mladi Dejvid provesti ostatak detinjstva.

Ono što bismo mi nazvali srednjom školom pohađao je na prestižnom Itonu, a potom je studirao na smeru Filozofija, politika i ekonomija na jednom od koledža Univerzitetu u Oksfordu.

Nakon studija uključio se u rad u svojoj partiji u kojoj je obavljao čitav niz funkcija, pre nego što se popeo na njen vrh i vratio je na vlast nakon 13 dugih laburističkih godina.

Anglo-irska glumica Doroteja Džordan, ljubavnica kralja Viljema IV. Od njih dvoje vodi poreklo Dejvid Kameron. Foto: Wikipedia/NYPL, Miriam and Ira D. Wallach Division of Art Anglo-irska glumica Doroteja Džordan, ljubavnica kralja Viljema IV. Od njih dvoje vodi poreklo Dejvid Kameron. Foto: Wikipedia/NYPL, Miriam and Ira D. Wallach Division of Art

Zapravo, Dejvid Kameron je prvi lider konzervativaca nakon 40 godina koji ne dolazi iz redova običnih ljudi, koji su pohađali državne škole i koji nemaju "dobar" pedigre. Kameronov navrdeda je bio konzervativni poslanik u 19. veku, čukundeda mu je bio poslanik, pradeda mu je bio poslanik. Ovaj potonji će postati i plemić, 1. baronet u porodičnoj liniji.

Ono što je međutim najzanimljivije u vezi sa njegovim poreklom nije to što je potomak ovih ljudi koje smo gore nabrojali, koji iako bitni u tim vremenima, nisu igrali ključne uloge.

VRATA PAKLA SU SE OTVORILA: Velika Britanija polako postaje mala Engleska (FOTO)

Najzanimljivije je to što je preko očeve majke, Enid Agnes Mod Levita, direktni potomak kralja Viljema IV (vladao 1830-37) i njegove ljubavnice, glumice anglo-irskog porekla, Doroteje Džordan, sa kojom je živeo 20 godina. Kralj nije imao zakonitih potomaka, ali sa Dorotejom je imao deset nezakonitih (sva su uzela prezime FicKlarens, s obzirom da je kralj pre kraljevanja bio vojvoda od Klarensa).

Dejvid Kameron, britanski premijer. Foto: AP/Tanjug Dejvid Kameron, britanski premijer. Foto: AP/Tanjug

Ova konkretna nezakonita linija koja vodi do Dejvida Kamerona se sastoji od pet generacija žena koje počinju od Elizabete FicKlarens, udate za Viljema Heja, 18. erla od Erola, koja je bila šesto dete pomenutog kralja i pomenute ljubavnice. Dejvid Kameron je tako petorođak kraljice Elizabete II; na stranu što je ovim putem potomak i jedne najstarijih i najmoćnijih škotskih vlastelinskih porodica, Heja, koji i dan-danas drže naslednu (ali sada ceremonijalnu) titulu Lorda visokog konstabla Škotske.

Zanimljivo je takođe i to da je putem očeve majke ujedno i potomak Emila Levita (nemačko-jevrejskog bankara, potomka Elije Levita, autora prve sekularne knjige na jidišu). Emil je dobio britansko državljanstvo 1871. godine, i postao direktor "Chartered Bank of India, Australia and China" koja će se 1969. godine transformisati u svemoćni "Standard Chartered".

Uglavnom, putem ovog nasleđa, Kameron je pripadnik jevrejskog plemena Levi, a samim tim (ako je verovati hebrejskom predanju) direktni potomak samog Mojsija. Naravno, za razliku od legendarnog biblijskog vođe, on neće razdvojiti vode Lamanša jer se u predizbornoj kampanji zavetovao da će sprečiti imigrante da se dočepaju obala njegovog voljenog ostrva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.M

    14. maj 2015 | 16:16

    Engleski debili

  • Mama

    14. maj 2015 | 20:00

    Ma oni su svi prokleta kopilad. Da ne govorim o tome da su vecina tih kraljevskih porodica ziveli u incestu i tako i dobijali decu. Onda i nije cudno sto su svi oni danas psihopate.

  • srele

    14. maj 2015 | 18:05

    Znao sam da je kopile!!!!! Kopiljanče!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA