GUSTO IZNAD ŠKOTSKE: Britanski vojni avioni presreli ruske bombardere!

- Ni u jednom trenutku ruski avioni nisu narušili vazdušni suverenitet U. K. - saopštilo je Ministarstvo odbrane Ujedinjenog kraljevstva

  • 10

Dva britanska borbena aviona tipa "Tajfun" uzleteli su danas i presreli dva ruska bombardera dugog dometa u blizini britanskog vazdušnog prostora severno od Škotske, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Ujedinjenog kraljevstva.

PROVOKACIJA? Ruski lovac proleteo pored američkog vojnog aviona, umalo sudar!

- Avioni su identifikovani kao ruski "Tu-95", poznati kao "medvedi" i njih su ispratili avioni RAF-a sve dok su se našli izvan prostora interesovanja Britanije. Ni u jednom trenutku ruski avioni nisu narušili vazdušni suverenitet U.K. - saopštilo je ministarstvo.

Presretanje ruskih aviona je povećano u poslednjih godinu dana zbog povećane napetosti iizmeđu Zapada i Moskve zbog ukrajinske krize, navodi Rojters.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je prošlog meseca da su avioni NATO 400 puta u 2014. godini poletali radi presretanja ruskih borbenih aviona.

Prema njegovoj izjavi, više od 150 presretanja izvršila je misija NATO za patroliranje Baltika, što je tri puta više nego 2013. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA