"KRTICA" IZ CRNE GORE POMAGAO TERORISTIMA U MAKEDONIJI: Planirao zajedno sa OVK da preko Kosova dođe u Preševo?

Muškarac iz Podgorice, koji se predstavljao sa srpskim prezimenom aktivno se raspitivao o položajima naših jedinica na teritoriji Srbije, a odmah po hapšenju, makedonska policija ga je sprovela u američku ambasadu u Skoplju

Pre tri dana je makedonska policija uhapsila državljanina Crne Gore za kojeg se spekuliše da je pomagao teroristima u Makedoniji i da ih je informaisao o pojedinim metama.

ODBEGLI ŠIPTARSKI TERORISTA: Hteli smo državu unutar Makedonije kao što je Republika Srpska u BIH!

Naime, muškarac koji je osumnjičen je prethodno vodio oko 80 dobrovoljaca da se bore na strani Ukrajine protiv Rusije, u novim akcijama je imao ulogu "krtice" koja će ekstremiste da obaveštava o srpskim položajima, saznale su Večernje novosti iz dobro obaveštenog izvora.

ALBANSKI KOMANDANT NATO MUČKI UBIO SRBINA S LEĐA: Evo kako je po nalogu Haradinaja UBIJANO U KUMANOVU!

Ovaj Podgoričanin koji se predstavlja sa srpskim prezimenom je teško mogao upasti u oči makedonskim bezbednosnim službama dok se aktivno raspitivao na terenu o položajima naših jedinica u Srbiji, a odmah nakon hapšenja je predat Amerikancima koji su ga odveli u svoju ambasadu u Skoplju.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Već desetak godina osumnjičeni sa bratom drži najveću agenciju za hteničku i fizičku zaštitu u Crnoj Gori koja ima sedište u Podgorici.

Inače, srpski obaveštajci sumnjaju da su špijunske aktivnosti mogle da budu u vezi sa mogućim terorističkim akcijama veterana OVK koji su planirali da u narednim danima pređu sa Kosova u Preševo.

Da stvar bude još veća, osumnjičeni je bio pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore (ANB), završio je više specijalističkih kurseva iz te oblasti, a kotirao se i kao uspešan crnogorski karatista. Iako nije poznat razlog njegovog odlaska iz policije, on je osnovao agenciju za bezbednost.

On dugo nije viđen u Podgorici, a brojevi Agencije su isključeni. Pre nekoliko godina je u tim prostorijama došlo do velikog incidenta kada je pod potpuno nepoznatim i nerasvetljenim okolnostima aktivirana "zolja", i tada je jedan pripadnik agencije teško povređen.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki R.Srpska

    16. maj 2015 | 00:30

    E,,, braćo Crnogorci šta vi radite? "prodajete" se šiptarima za sitnu lovu.

  • Ccc

    16. maj 2015 | 00:36

    Za terorizam pomaganje teroristima itd treba 40g zatvora...dat...i to teski rad a ne odmaranjee

  • Анти Антифа

    16. maj 2015 | 08:04

    Која је македонија "држава".Полиција га предала америчкој амбасади!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA