Novinarska zvezda Majk Volis umro u 93. godini

Majk Volis je gotovo 40 godina vodio čuvenu emisiju "60 minuta", a bio je poznat po stilu "hvatanja sagovornika za gušu". Intervjuisao je mnoge svetske lidere, kao i Vojislava Šešelja i Radovana Karadžića

  • 0

Novinar američke TV mreže CBS i autor emisije "60 minuta" Majk Volis, koji je poznat po izjavi da nijedno pitanje nije indiskretno, umro je u 93. godini, objavila je danas njegova televizija.

Volis je umro sinoć u Nju Hejvenu, u Konektitatu, a pored njega je bila njegova porodica.

On je gotovo 40 godina vodio emisiju "60 minuta" posvećenu istraživačkom novinarstvu, bio je autor 800 izveštaja, osvojio je 20 Emi nagrada i razvio je nemilosrdan način vođenja intervjua uživo, koji je često više ličio na ispitivanje nego na intervjuisanje.

Često su ga kritikovali zbog njegovog stila "hvatanja sagovornika za gušu" i teatralnosti koja ga je pratila.

Volis je intervjuisao svakog američkog predsednika od Džona F. Kenedija, osim Džordža Buša mlađeg, i nekoliko desetina svetskih lidera poput Jasera Arafata, ajatolaha Homeinija i Denga Sjaopinga. Takođe, intervjuisao je lidera SRS Vojislava Šešelja 1994. i nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića 1995. godine.

Druge poznate ličnosti koje je intervjuisao bile su Malkolm X, pevačica Dženis Džoplin, Martin Luter King mlađi, televizijska zvezda Džoni Karson, pijanista Vladimir Horovic, osnivač "Plejboja" Hju Hafner i mnogi drugi.

(A. P. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA