IZDAO JE BOGA DA BI SPASAO ŽIVOT DETETU: Da li je ovaj čovek grešnik ili heroj?

Harman Sing je turban skinuo kako bi ga podmetnuo pod glavu dečaka koji je iz nje obilno krvario, a uz mališana je ostao sve do dolaska lekara uz brojne druge ljude koji su se tamo zatekli

  • 15

Harman Sing, 22-godišnji student iz Indije koji trenutno živi u Oklandu, prekršio je stroga verska pravila sikizma i skinuo turban s glave kako bi pomogao petogodišnjem sirotom dečaku kojeg je u petak udario automobil dok je u društvu sestre koračao prema školi.

OVA BABA (92) POJEDE KILOGRAM PESKA DNEVNO: Evo šta joj se nikad u životu nije desilo! (VIDEO)

Sing je turban skinuo kako bi ga podmetnuo pod glavu dečaka koji je iz nje obilno krvario, a uz mališana je ostao sve do dolaska lekara uz brojne druge ljude koji su se tamo zatekli.

Dečak je u bolnicu prebačen s vrlo teškim povredama, ali lekari su u nedelju saopštili da se više ne nalazi u kritičnom stanju.

Prodavačicu i suputnike je ganuo do suza gestom koja vraća veru u ljude. Siki svoje turbane prema strogom protokolu smeju da skidaju samo u retkim situacijama, međutim, zajednica je Singov potez pozdravila jer je to učinio u iz pravog razloga, iz čovečnosti.

Turban se u našoj zajednici ne skida. Zbog njega se gine! Međutim, Singa nije bilo briga što mu je glava otkrivena u javnosti, u tom je trenutku samo razmišljao o tome da spase dečaka  - ispričao je za Herald Gagan Dilon.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Масно Србин

    18. maj 2015 | 17:01

    Дубоко поштовање! Када год урадиш нешто милосрдно,Бог ће те увек наградити,без обзира које си вере и у ког Бога верујеш.

  • GORKI

    18. maj 2015 | 16:55

    HEROJ.

  • Slavica

    18. maj 2015 | 19:13

    On je za mene dobar čovek, i to vrlo cenim. Religija je poput štake/štaka. Onom, kome ide sve u životu ne treba religija. Zašto se tek u nesreći čovek seti Boga? Ovde u nemačkoj ne bih smela da priđem ranjenom, da me na kraju ne bi optužili da sam mu ja nanela povrede. Biti čovek nema veze ni sa parama ni sa verom, to je lična etika pojedinca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA