OVAJ SRPSKI MOST ISPUNJAVA LJUBAVNE ŽELJE: Evo u kom je gradu i šta je ispunio paru sa slike! (FOTO)

Nećete verovati, ali u Srbiji zaista postoji most koji ostvaruje želje

  • 3

Na ogradi kragujevačkog mosta na Lepenici, kod ulaza u Zastavinu upravnu zgradu, potpuno neupadljivo "vise" dva mala katanca. Verovatno od 180.000 stanovnika grada na Lepenici, samo njih nekoliko zna da su na mostu zaključane dve ljubavi dva para. Da li će ovaj most postati Most ljubavi, kao onaj u Vrnjačkoj Banji?

Možda i hoće! Telegraf je otkrio tajnu jednog od dva katanca, jednu od pomenute dve ljubavi zaključane na mostu preko Lepenice. U pitanju su Uroš Marić i Tanja Tomašević! Ljubav su katancem zaključali u zimu 2013. godine, a ovog septembra staju pred oltar.

Tajnu jednog od dva katanca otkrila je majka Uroša Marića, Ivana Šoškić. Fotografije mladog para svedoče o zavetu na mostu jedne ledene zime.

- Na fotografiji su moj sin i njegova devojka, sada već verenica, a od 12. septembra ove godine supruga. Ideja je bila moja, tako da sam dala predlog da i ovaj naš most bude neki most ljubavi. Do sada to niko nije primetio, ali vi jeste - kaže ona, pa dodaje:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Sve se to dešavalo zime 2013. na minus 20 stepeni. Ključ je bačen u Lepenicu, odnela ga je ova naša brza reka, a ljubav i dalje traje. Moj sin je Uroš Marić iz Kragujevca, a njegova verenica je Tanja Tomašević iz Čačka, moja deca.

Ovaj mladi par ključ je postavio na ogradu na desnoj strani mosta, a još jedan mali katanac visi na drugoj strani. Da li su oni koji su ga zaključali takođe još uvek zajedno, ostaje tajna.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Novi most na Lepenici, sa ogradom od prohroma, izgrađen je decembra 2007. godine. Kraj njega je stari, kameni most, sada pešački, izgrađen 1923. godine.

ROMANTIČNI NIŠLIJA: Uz pomoć transparenta zaprosio devojku! (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ograda čuvenog Mosta ljubavi u Vrnjačkoj banji danas je prekrivena katancima. Ovaj most nastao je kao ideja mudrih marketing stručnjaka Turističke organizacije Vrnjačka Banja. Inspiracija im je bila legenda o ljubavi oficira iz Prvog svetskog rata, nekog Relje, i Vrnjčanke kojoj niko nije zapamtio ime.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Relja se zaljubio u drugu devojku, a neznana Vrnjčanka svela je od tuge i preminula. Legenda kaže da su potom devojke svoju ljubav katancima vezivale za most ne bi li je zauvek sačuvale. Legenda je ipak samo legenda, a marketing stručnjaci Vrnjačkoj Banji doneli su veliku popularnost i zaradu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darius from E. R.C.

    24. maj 2015 | 22:03

    Mareeee brate moj, neka vam je sa srecom, i sve najbolje vam zelim. :D

  • Saska

    25. maj 2015 | 13:07

    Meni ni svi mostovi ovog sveta ne bi nista ispunili...jedino bi mogla past sa mosta,eto toliko.

  • Ivana

    25. maj 2015 | 07:31

    Ovaj skino katanac.....e navalja ti to...da stavljas pa da skidas...pa da opet vracas.....:-))))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA