RASIZAM U LASTI? Migrante vozač strpao u zadnji deo autobusa - jer su smrdeli!

- Upoznati smo s tim slučajem, neće se ponoviti - poručuju iz ovog autoprevoznika i dodaju da misija te firme nije da diskriminiše svoje putnike, navodeći primere kad se pomagalo migrantima

U utorak 19. maja na relaciji Beograd - Subotica u autobusu autoprevoznika Lasta vozač tog autobusa poručio je grupi migranata da im je mesto u zadnjem delu autobusa, svedoči jedan od putnika (ime poznato redakciji - prim.aut.)!

O ovoj šokantnoj sceni taj putnik je pisao i na svom Fejsbuk profilu.

On kaže da je takođe seo pozadi i kad je shvatio da emigranti tu moraju da sede, rešio je da se vozaču prvo obrati na engleskom, pa na srpskom.

U svom statusu je takođe napisao da ih je vozač prebrojavao i da je nekome javio telefonom koliko ih ima.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

U želji da proverimo ove navode, kontaktirali smo "Lastu" i iz ovog preduzeća su nam rekli da su upućeni u slučaj da njihovi vozači smeštaju migrante u zadnji deo autobusa.

- Primetan je sve veći broj azilanata u našim autobusima, i to baš na pomenutim relacijama, ali i sve veći broj njih koji borave pored naše autobuske stanice, ali i ispred naše direkcije na autoputu dok su u prolazu ka drugim okolnim zemljama. Upućeni smo u slučaj gde se pominje da naši vozači smeštaju azilante u zadnji deo autobusa i odmah smo reagovali izdavanjem naredbe da se to više ne sme činiti, s obzirom na to da su oni takođe putnici koji regularno plaćaju kartu, kao i svi ostali. Svako dalje kršenje ove naredbe će svakako imati za posledicu disciplinsku meru prema vozaču.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iz ovog preduzeća kažu da su njihovi vozači to pravdali time što su se navodno drugi putnici žalili na neprijatne mirise azilanata.

- Naši vozači su to pravdali molbama drugih redovnih putnika na ovim relacijama s mesečnim kartama, koji su se žalili na neprijatne mirise azilanata tokom vožnje, zbog boravka u nehigijenskim uslovima. SP Lasta nijednog svog putnika ne diskriminiše i to je misija naše kompanije, briga za sigurnost i komfor svih naših putnika, ali i ljudi iz šire društvene zajednice. Tome u prilog govori i činjenica da je skoro u restoranu SP Lasta na autoputu, upravo ugošćeno oko 20 azilanata s malom bebom, koji su par sati bili na parkingu ispred našeg autocentra. Tom prilikom obezbeđen im je topao obrok, piće, mleko, a spakovana hrana i voda za dalji put - piše u saopštenju koje smo dobili od "Laste".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    25. maj 2015 | 11:55

    Od kad smrad spada u rasizam?

  • Pravi Srbin

    25. maj 2015 | 11:55

    To se ne zove rasizam. A vi gospodo sto ne izlazite iz automobila, verovatno neznate sta znaci kad stane neko pored vas sto se nije kupao mesec dana.. Il da povracate il da sto ore izadjete iz autobusa.

  • Deki

    25. maj 2015 | 11:54

    Nije rasizam, nego smrad...imao sam prilike da se vozim lastom do subotice sa njima, ceo bus se zalio na smrad, i svi putnici su bezali sto dalje od njih, tako da molim vas, zna se sta je rasizam,a sta smrad! Takodje jednom prilikom su bili neki koji nisu smrdeli, normalni ljudi, i sedeli su napred, niko im rec nije rekao, niti je neko bezao od njih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA